Π. Πέρκα: ‘Στις αστικές συγκοινωνίες, το πάρτυ δεν το σταματάει κανείς’

Π. Πέρκα: Στις αστικές συγκοινωνίες δεν σταματάει κανείς το πάρτι

«Από τη στιγμή της ακύρωσης του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ σχεδιάζει ή μάλλον εξαγγέλλει νέο διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινείται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, κάνοντας σειρά λαθών και αποσπασματικών κινήσεων».

Δήλωση Π. Πέρκα, Βουλευτή Φλώρινας και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για την τραγική κατάσταση στα λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης:

Η Κυβέρνηση προσπαθεί πάνω από ένα χρόνο πλέον να λύσει την εξίσωση που θα οδηγήσει στη βελτίωση της τραγικής κατάστασης των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κι όμως κ.κ. Υπουργοί, η απάντηση ήταν μπροστά σας εξαρχής, μονοσήμαντη, αλλά απλή: το μόνο που χρειαζόταν να κάνετε ήταν να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της διακήρυξης του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια, επισκευή και συντήρηση των 750 λεωφορείων.

Αντ’ αυτού, η ΝΔ επέλεξε να μη συνεχίσει το διαγωνισμό και είναι απολύτως υπεύθυνη για την εικόνα διάλυσης του στόλου τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που κοστίζει περισσότερο εν μέσω κορωνοϊού, όταν η αποφυγή του συνωστισμού του επιβατικού κοινού πάει περίπατο. Μάλιστα, με τις εν λόγω επιλογές της Κυβέρνησης, η προμήθεια νέων λεωφορείων καθίσταται αδύνατη και για το 2021.

Από την στιγμή της ακύρωσης του διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ σχεδιάζει ή μάλλον εξαγγέλλει νέο διαγωνισμό, ενώ παράλληλα κινείται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, κάνοντας σειρά λαθών και αποσπασματικών κινήσεων.

Τι να πρωτοθυμηθούμε…οι καινοτομίες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, χαρακτηριστικά παραδείγματα η παραχώρηση μεταφορικού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, η αγορά πανάκριβων και ακατάλληλων μεταχειρισμένων λεωφορείων από το Δήμο Θεσσαλονίκης για παραχώρηση στον ΟΑΣΘ, η επερχόμενη μίσθωση και πάλι μεταχειρισμένων λεωφορείων ηλικίας 12-14 ετών και μάλιστα με αστρονομικά κοστολόγια. Και η λίστα συνεχίζεται…

Το παραπάνω «επιτυχημένο» μοντέλο θα το δούμε σύντομα και στην Αθήνα, αφού με την προσφιλή στη ΝΔ τακτική της ΠΝΠ, με πρόσχημα την πανδημία και κατά παρέκκλιση των εθνικών διατάξεων άνοιξε ο δρόμος για μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Αττικής – άραγε στην Κυβέρνηση γνωρίζουν για τους διαγωνισμούς ανάθεσης μεταφορικού έργου;

Και φυσικά το «πάρτι» ολοκληρώνεται με τον προγραμματισμό για προσλήψεις οδηγών και τεχνιτών, με «σειρά προτεραιότητας» (!) και ολίγον ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα, ο ΟΑΣΘ μπορεί για το επόμενο 4μηνο να συνεχίσει ακάθεκτος τις απευθείας αναθέσεις του, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που χιλιάδες πολίτες, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στριμώχνονται καθημερινά στα λεωφορεία για να μετακινηθούν στη δουλειά τους.

TOP