Π.Πέρκα – ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Η τοπική ΝΔ και το «κρέας – ψάρι»

Για άλλη μία φορά, γινόμαστε αναγνώστες κειμένου της τοπικής ΝΔ, που προσπαθεί να βαφτίσει «το κρέας – ψάρι». Φαίνεται λοιπόν ότι τους ενόχλησαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το ανάλγητο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που έρχεται να φέρει την πλήρη διάλυση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, υποβαθμίζοντας για μία ακόμα φορά τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς πρόκειται να οδηγήσει σε δραματική μείωση εισακτέων, υποχρηματοδότηση και κατ’ επέκταση κλείσιμο Τμημάτων (βλ. Τμ. Γεωπονίας Φλώρινας).

Μίλησε λοιπόν η ΝΔ για παθογένειες. Μίλησε για αξιοκρατία και ακαδημαϊκότητα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις λεγόμενες παθογένειες που περιγράφει, λες και ήρθε χθες στα πολιτικά πράγματα της χώρας και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες που κυβερνούσε, αγρόν ηγόραζε.

  • Υποκρισία πρώτη: Θεωρούν ακαδημαϊκή προϋπόθεση τη βαθμολογία στην εξέταση τεσσάρων μαθημάτων, μετατρέποντας το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο. Ποιες ακαδημαϊκέςπροϋποθέσεις θέτουν στην εισαγωγή υποψηφίων στα αναγνωρισμένα από την κυβέρνησή τους κολλέγια; Απαντούμε εμείς: Καμία. Τα χρήματα στους κολλεγιάρχες αρκούν. Γι’ αυτό μειώνουν κατά 24.000 τους εισακτέους, για να παραδώσουν έτοιμη πελατεία στα αμφιβόλου αξίας κολλέγια.
  • Υποκρισία δεύτερη: Μιλούν για τυχαιότητα στις επιλογές των υποψηφίων κι εμείς αναζητούμε έστω μία παράγραφο, ένα άρθρο στο ακραίας έμπνευσης νομοσχέδιο, το οποίο θα πριμοδοτεί τους τελειόφοιτους του Λυκείου.
  • Υποκρισία τρίτη: Ζητούν χρονικό όριο φοίτησης. Γιατί; Σε ποιον και τι κοστίζει ένας άνθρωπος που επιθυμεί να σπουδάσει κάτι και καθυστερεί για τους δικούς του προσωπικούς, οικονομικούς, εργασιακούς λόγους;
  • Υποκρισία τέταρτη: Μιλούν δήθεν για παράλληλους εκπαιδευτικούς δρόμους -εκτός του πανεπιστημιακού. Και τότε γιατί η κυβέρνησή τους κατάργησε τα διετή προγράμματα των ΕΠΑ.Λ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που αναβάθμιζαν τις σπουδές στα επαγγελματικά λύκεια, συνδέοντάς τες με την ανώτατη εκπαίδευση; Γιατί δεν ήθελαν τα ΕΠΑ.Λ να εξειδικεύουν και να ενισχύουν τους νέους σε αντικείμενα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής; (βλ. Διετές Αμπελουργίας & Οινοποιίας – Αργυροχρυσοχοΐας στη Φλώρινα).
  • Υποκρισία πέμπτη: Μιλούν για παραβατικότητες και φύλαξη. Στα πρώτα νομοσχέδιά τους ως κυβέρνηση κατήργησαν το άσυλο. Άραγε,γιατί ο πρωθυπουργός τους απέλυσε τους φύλακες των ιδρυμάτων, όταν στην προηγούμενη κυβέρνησή τους διατελούσε Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης; Απαντούμε εμείς: Όλα τα θεραπεύουν με ειδικούς φρουρούς. Για ποια ελευθερία έκφρασης μιλούν; Μας οδηγούν στο να καταντήσουμε δημοκρατία τύπου Ερντογάν.

Τελικά, προχωρούν στη δικαιολόγηση ενός ακραίου νομοθετήματος, γιατί γνωρίζουν ότι βάζουν για άλλη μια φορά την κοινωνία απέναντί τους. Θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με αγνώμονες με μνήμη χρυσόψαρου. Το κόμμα που δικαιολόγησε τα Σχέδια Αθηνά και την απώλεια Τμημάτων, έρχεται σήμερα να μας μιλήσει για διόρθωση στρεβλώσεων. Το κόμμα που η πολιτική του νεολαία στα Πανεπιστήμια έκανε «πάρτυ» σεξισμού, σύστημα εξαγοράς θεμάτων και σημειώσεων, έρχεται σήμερα και μιλά για παθογένεια και ακαδημαϊκή αξιοκρατία. Αυτοί λοιπόν προσπαθούν να καλύψουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Αγαπητοί κύριοι της τοπικής ΝΔ, κατανοήστε το. Θα είμαστε λαλίστατοι, θα είμαστε παρόντες και παρούσες σε όλες τις εξελίξεις που δρομολογείτε και πληγώνουν την περιοχή μας. Θα έχουμε δυναμική απάντηση, τεκμηρίωση και πρόταση για ό,τι επιχειρείτε, για ό,τι παραπληροφορείτε και ό,τι αφήνετε έωλο στο διάβα σας. Μαζί με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

TOP