Π.Πέρκα: Προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού της ΝΔ και στο πολυνομοσχέδιο

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι με το πολυνομοσχέδιο «σε ότι αφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καταργεί τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού ταμείου που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, η ΝΔ για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πως πολιτεύεται με προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού», τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η ΝΔ «στις διατάξεις που έφερε ως “κατεπείγουσες” προς ψήφιση προβάλλει την λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) ως Ρυθμιστή και Ελεγκτή και διατείνεται ότι άμεσα θα έχουμε την έναρξη λειτουργίας της, υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος ο κ. υπουργός στον Executive Director της EASA κ. Patrick Ky και κατόπιν ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου του υπουργείου. Εξετάζοντας όμως το σχέδιο προϋπολογισμού 2020 δεν βρίσκουμε πουθενά τη χρηματοδότηση λειτουργίας της ΑΠΑ».

Παράλληλα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το εν λόγω πολυνομοσχέδιο «σε ότι αφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), καταργεί τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού ταμείου που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υπόλοιπους υπαλλήλους, πέρα από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ), με τη θεσμοθέτηση του οποίου είχαν συμφωνήσει και οι τελευταίοι. Το εν λόγω ταμείο καταργείται χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και συζήτηση με το σύνολο των κλάδων της ΥΠΑ και χωρίς να υπάρχει εναλλακτική πρόταση από πλευράς ΝΔ».

«Επιπλέον δίνει αποκλειστικά και μόνο στον κλάδο των ΕΕΚ -ο οποίος λαμβάνει ήδη αποζημίωση EUROCONTROL σε μηνιαία και εξαμηνιαία βάση – ετησίως 1.5 ευρώ ανά μονάδα εξυπηρέτησης διαδρομής, το οποίο μέχρι τώρα αποτελούσε δημόσιο έσοδο. Διατίθενται δηλαδή περίπου 9 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση μόνο σε έναν από τους κλάδους της αεροναυτιλίας, αγνοώντας τη συνεργατική σχέση μεταξύ των κλάδων, για “την ενίσχυση του συστήματος, την αύξηση της αποδοτικότητας και την αντιμετώπιση της έντονης εποχικότητας στην εναέρια κυκλοφορία”, όπως ρητά αναφέρεται στο νομοσχέδιο» σημειώνει η ίδια.

Τέλος, η Π.Πέρκα ξεκαθαρίζει ότι «με τις διασπαστικές αυτές κινήσεις εκτός των άλλων διαταράσσεται η εργασιακή ειρήνη μεταξύ των υπαλλήλων της ΥΠΑ».

TOP