Φάμελλος-Πέρκα: Άνθρακες οι υδρογονάνθρακες, άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με δήλωσή τους ο Σ.Φάμελλος και η Π. Πέρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων είναι άλλη μία “επικοινωνιακή φούσκα” της κυβέρνησης.

“Άνθρακες” χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους υδρογονάνθρακες ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

“Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Ο κος Μητσοτάκης παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησής του αλλά και την έλλειψη σχεδίου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας”, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. και προσθέτουν:
ADVERTISING

“Οι δηλώσεις του φυσικά δε λύνουν το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας σε ρεύμα και αέριο ούτε το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα επιτείνει η ουκρανική κρίση. Ούτε αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια και το καρτέλ ενέργειας στα οποία βάζει πλάτη ο κ. Μητσοτάκης.

Το μόνο που υποσχέθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιτάχυνση των ερευνών που η δική του κυβέρνηση καθυστέρησε, σε περιοχές που η έγκριση των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και οι συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου το μόνο που έχει να επιδείξει στη θητεία του είναι αποχωρήσεις εταιρειών και απόσυρση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med, με δικαιολογία τις αντιδράσεις της Τουρκίας.

Η αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δε θα μπορέσει να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Ούτε θα δώσει απαντήσεις στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ο κος Μητσοτάκης, μετά τη διάψευση της εξαγγελίας της απολιγνιτοποίησης, προχώρησε σε άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου χωρίς όμως να καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση ή ρύθμιση.

Θυμίζουμε ότι η ενεργειακή και περιβαλλοντική ασφάλεια αλλά και η βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας απαιτούν σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Εξοικονόμηση και την Αποθήκευση Ενέργειας αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, που είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει”.

TOP