Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτης Πέρκα σχετικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα επικοινωνιακό κρεσέντο με παράλληλους πανηγυρισμούς για την επίπλαστη επιτυχία έγκαιρης απόδοσης του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ μόλις πρόσφατα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για απόδοση επιδόματος για το 2020.

Έρχεται όμως η κατάθεση του προϋπολογισμού και αναδεικνύεται πόσο μεροληπτικά λειτουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε περικοπή του επιδόματος άνω του 60% για τις ορεινές περιοχές της χώρας, που πλήττονται από βαρυχειμωνιά όπως η Φλώρινα.

Ενδεικτικά, στον παρακάτω πίνακα οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν τις διαφορές της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ταξικής μεροληψίας της:

Συγκεκριμένα για την Π.Ε. Φλώρινας, που ανήκει στην Α ζώνη ορεινών περιοχών, φαίνεται πως θα είναι από τους μεγάλους χαμένους μιας και παρουσιάζει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα και μάλιστα, κακοκαιρία που συχνά εκτείνεται μέχρι τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο. Συνεπώς, με τον ορισμό της υπουργικής απόφασης για αγορά αποκλειστικά και μόνο εντός του 2019, περιορίζονται οι δικαιούχοι και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας και η διάρκειά τους.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για άλλη μία τεράστια αδικία που πλήττει την περιοχή μας και έρχεται και επισφραγίζει όλες τις εξαγγελίες της απολιγνιτοποίησης, της απώλειας πανεπιστημιακών τμημάτων και διετών προγραμμάτων.

Άραγε ποια Δυτική Μακεδονία και ποια Φλώρινα ονειρεύονται οι κυβερνώντες εν μέσω ψύχους και δριμείας κακοκαιρίας; Είναι η Φλώρινα της αιθάλης και της ρύπανσης η εικόνα της ΝΔ; Αυτή είναι η στήριξη στις ακριτικές περιοχές, που παράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό του ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας;

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

TOP