Συνάντηση της Βουλευτή Π. Πέρκα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας και τον Νομαρχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία (έδρα Φλώρινα)

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, συνάντησε τους/τις εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Φλώρινας και του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, την Τετάρτη 22/02.

Η κ. Πέρκα ενημερώθηκε για τη δράση, τα αιτήματα των Συλλόγων και του αναπηρικού κινήματος και συζήτησαν αναλυτικά τις θέσεις και τους στόχους για ένα σχέδιο δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ΑμεΑ και θα θεραπεύει τις ανισότητες. «Όταν μία χώρα δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή στα Άτομα με Αναπηρία δεν μπορεί να λέγεται πολιτισμένη χώρα. Χρειάζεται μια άλλη πολιτική που στοχεύει στους πολλούς, μία πολιτική που θα προσφέρει Δικαιοσύνη Παντού», σημείωσε.

Ακόμη, ενημερώθηκε για το τοπικό πλαίσιο διεκδίκησης των Συλλόγων, που αφορά στη δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη, την ενίσχυση των ΚΕΦΙΑΠ (βραχεία φιλοξενία) και του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας, την μετακίνηση και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην περιοχή, όπου παρατήρησε ότι πρόκειται για δίκαια αιτήματα και δεσμεύτηκε να αναδείξει και να σταθεί αρωγός σε όλες τις προσπάθειες.

TOP