Πέτη Πέρκα: «Οι πολιτικές της κυβέρνησης στην αεροναυτιλία δε συνάδουν με ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και με κουλτούρα ασφαλείας ευρωπαϊκό κράτος» (video)

Εισήγηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ‘Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Μογγολίας’ 

Στο κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας στις αερομεταφορές επικεντρώθηκε κατά την ομιλία της η Βουλεύτρια Φλώρινας, με αφορμή την κύρωση της συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μογγολία.

«Η ασφάλεια στην αεροναυτιλία θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, αυτό όμως δεν αποτυπώνεται στην πράξη. Ανησυχούμε ιδιαίτερα κυρία Υπουργέ για τις πολιτικές της κυβέρνησης στις αεροπορικές μεταφορές και το πώς εσείς αντιλαμβάνεστε την ΄ασφάλεια’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε αρχικά στο ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) παραμένει ‘ακέφαλη’ εδώ και δύο μήνες, αφού πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο κ. Τζιόλας δε θα αναλάβει τελικά καθήκοντα Διοικητή. Αυτό μάλιστα δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ήδη από την ακρόασή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η κα Πέρκα είχε εκφράσει την εύλογη απορία της για το καθεστώς με το οποίο ο υποψήφιος επικεφαλής της ΥΠΑ θα ερχόταν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ως χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), αμειβόταν 4-5 φορές παραπάνω από τον αντίστοιχο μισθό του Διοικητή.

«Αυτή είναι η προτεραιότητα που δίνετε στα ζητήματα και τις προκλήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Για να μην επεκταθώ στις επιλογές σας για τους υποδιοικητές, όπου ένας από τους δύο θα αναλάβει Διοικητής. Μάλλον τελικά θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που καταφέρατε να τοποθετήσετε κάποιους στις θέσεις αυτές κι ας είναι οι επιλογές σας για τους επικεφαλής του παρόχου αεροναυτιλίας της χώρας μας κατώτερες των περιστάσεων», υπογράμμισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την κατάργηση των αεροπορικών αρχών, που αποτελεί άλλη μια πολιτική της κυβέρνησης που δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια (safety/security) στις αερομεταφορές. Εστίασε στην επιλογή της ΝΔ να δημιουργήσει μια Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) Αθηνοκεντρική, μοντέλο που «δε συνάδει με ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και με κουλτούρα ασφαλείας ευρωπαϊκό κράτος».

«Δεν υπάρχει ο απαραίτητος κρατικός έλεγχος και η φυσική παρουσία της Αρχής στα αεροδρόμια κι ενώ οι ιδιωτικοί φορείς διαχείρισης το έχουν δεχθεί – άλλωστε είναι και συμβατική τους υποχρέωση. Η Fraport δέχεται δηλαδή την ΑΠΑ, ο αρμόδιος Υπουργός όμως φαίνεται ότι θεωρεί πως το να μεταφέρει την Αρχή από τα αεροδρόμια σε ένα γραφείο, δημιουργώντας ένα αποκεντρωμένο σύστημα ελέγχου είναι η πλέον κατάλληλη πολιτική για μια νησιωτική χώρα, όπως η Ελλάδα.

Σε ένα μήνα ξεκινά η θερινή αεροπορική περίοδος, διαβάζουμε ότι αναμένεται ρεκόρ αεροπορικής κίνησης και πάμε με την πολιτική μας αεροπορία κατ’ αρχάς ακέφαλη και χωρίς να γνωρίζουμε από ποιους θα εφαρμόζεται η αεροπορική νομοθεσία στα διάσπαρτα ανά την Ελλάδα αεροδρόμια.

Το έχω ξαναπεί, τα αεροδρόμιά μας λειτουργούν ‘στον αυτόματο’, μέσα σε ένα περιβάλλον ιδιότυπης ‘αυτορρύθμισης’. Πώς άραγε διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ασφάλεια και η άμεση επίλυση λειτουργικών και επιχειρησιακών προβλημάτων στο πεδίο, αφού δεν υπάρχει τοπική κρατική παρουσία, ως θεματοφύλακας της εφαρμογής των Αερολιμενικών Διατάξεων και των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Κανονισμών;

Κάτι που έχει γίνει αντιληπτό και από την Κομισιόν, η οποία έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει, με την αποστολή προειδοποιητικής επιστολής στην Ελλάδα. Όπως επίσης και από την EASA, όπου στις σχετικές της εκθέσεις αναφέρεται σε ελλείψεις του ελεγκτικού μηχανισμού πολιτικής αεροπορίας στη χώρα μας. Εξάλλου, εδώ και δυο χρόνια που ξεκίνησε η ΑΠΑ τη λειτουργία της, είχαμε σωρεία αεροπορικών συμβάντων, στα οποία η Αρχή ήταν απούσα – κάτι που γνωρίζουν καλά στο Υπουργείο, αφού υπάρχουν καταγγελίες από τους εργαζομένους, ενώ έχουν κατατεθεί και ερωτήσεις στη Βουλή. Είναι γεγονός ότι η σημερινή ΑΠΑ μπορεί να είναι λειτουργική, επιχειρησιακή όμως δεν είναι.

Αλλά ο Υπουργός Μεταφορών είναι μάλλον ικανοποιημένος, επειδή η χώρα μας αύξησε τα επίπεδα αποτελεσματικής εφαρμογής των διεθνών προτύπων από το 69,1% στο 74,9%, όταν παγκοσμίως ο μέσος όρος βρίσκεται στο 69,3%. Αυτό είναι το όραμα της ΝΔ για την ασφάλεια των αερομεταφορών, να κινούμαστε στα όρια μέσων όρων παγκοσμίως, οι οποίοι διαμορφώνονται και με βάση αναπτυσσόμενες χώρες», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας, η κα Πέρκα σημείωσε ότι η συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών με τη Μογγολία είναι στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός παραμένει όμως ότι συζητάμε για το αν θα υπάρξει κάποια στιγμή απευθείας πτήση που θα συνδέσει τις δύο χώρες, ενώ δεν έχουμε εξασφαλίσει το βέλτιστο επίπεδο ασφαλείας της αεροναυτιλίας για τη χώρα μας.

TOP