Πέτη Πέρκα: “Ελεύθερες παραλίες”

Αναφορά Πέτης Πέρκα για ελεύθερες παραλίες της κίνησης πολιτών Πάρου»

Πέντε Βουλευτές/τριες της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέθεσαν ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Δελτίο Τύπου της κίνησης πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Πέτης Πέρκα.

Η κίνηση πολιτών Πάρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχίλοχος αναφέρουν ότι οι πολίτες της Πάρου βρέθηκαν ξανά στις παραλίες, προκειμένου να προστατέψουν το δικαίωμά τους για την ελεύθερη πρόσβασή τους στον Αιγιαλό και την Παραλία και την επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

Αυτή τη φορά στην παραλία της Βαγιάς ( κοντά στην Αλυκή), όπου ένας εφοπλιστής έχτισε παράνομο τοιχίο ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πολεοδομία είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για τη μη νόμιμη ενέργεια, αλλά εκείνος προκειμένου να αποφύγει τις αυτόφωρες συλλήψεις, συνέχισε την κατασκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας με προβολείς.

Με την πρόφαση της διάβρωσης από τους κυματισμούς, μια σειρά ιδιοκτητών έχουν χτίσει τοιχία επάνω στο κύμα, παρεμβάλλουν εμπόδια, έχουν μπαζώσει τμήματα κοντά στην παραλία, έχουν κατασκευάσει κιόσκια με γκαζόν, δρομάκια με ψαρόπλακες κ.α, προκειμένου η έκταση να φαίνεται ιδιοκτησία τους, έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολίτες να πάνε στην παραλία της Βαγιάς.

Οι Βουλευτές της Νέας Αριστεράς Καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς, να παρέμβουν και να εκδώσουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.  Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι απέναντι σε κάθε επιχειρούμενη παρανομία, που απαξιώνει το δικαίωμα των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό και την παραλία.

Διαβάστε ολόκληρη την αναφορά ΕΔΩ

TOP