Η Π. Πέρκα στο OPEN TV : Όλα τα μέλη και τα στελέχη δεσμεύονται σε μια προγραμματική πολιτική συμφωνία – βίντεο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει του τηλεοπτικού σταθμού OPEN την Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019, όπου στο πρώτο μέρος σχολίασε και ζήτησε την περίπτωση Έλληνα μετανάστη στην Ισλανδία, την κοινωνική και οικονομική πολιτική και τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβει η πολιτεία για την επιστροφή των νέων, που εγκατέλειψαν τη χώρα εν μέσω κρίσης και λόγω brain drain. «Πρέπει να φτιάξουμε μια οικονομία η οποία πραγματικά θα αξιοποιήσει τους νέους, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες…δυστυχώς το αναπτυξιακό μοντέλο που περιγράφεται στον αναπτυξιακό νόμο που έφερε η κυβέρνηση δεν προωθεί νεοφυείς επιχειρήσεις και στοχευμένες δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας αλλά κινητοποιούνται τηλεοπτικά προγράμματα, παράδοση , εξορύξεις…δεν είναι αυτό το παραγωγικό μοντέλο που θα προκαλέσει τα νέα παιδιά να γυρίσουν πίσω…». Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπτυξιακό νόμο που εκπονήθηκε από τον τότε Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη αλλά και με την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική έδινε έμφαση σε επενδύσεις που αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και την οικονομία της γνώσης
Στο δεύτερο μέρος της παρουσίας της, καυτηρίασε τη φορολογική πολιτική, το φορολογικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό της ΝΔ. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, που φοροαπαλλάξει αυτούς που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη,. «Σημασία έχει πώς μοιράζεται η πίτα. Πώς μοιράζεται το 1,2 δις που έχεις επιπλέον;», σχολίασε ενδεικτικά πως το όφελος των μικρών επιχειρήσεων είναι πολύ μικρό σε συγκρίνει με τις φοροαπαλλαγές των μεγάλων. «Το μοντέλο με χαμηλή φορολογία και χαμηλή εργατική δύναμη δεν είναι αυτό που ταιριάζει στη χώρα ώστε να εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα…». Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι σοβαρό για την κοινωνία να δει μια ελάφρυνση. «Πέρσι ο προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που είχε μικρές αυξήσεις, γιατί ήταν η πρώτη χρονιά εκτός μνημονίου…». «Για τον ΕΝΦΙΑ είχαμε δεσμευτεί για μεσοσταθμική μείωση 50%, το 2020 δεν βλέπουμε μείωση 50%…». Τέλος, δήλωσε πως σημεία της φορολογικής πολιτικής που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βλέμμα του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, δεν ήταν ποτέ επιλογή της, αλλά η χώρα έπρεπε να βγει από τα μνημόνια και να αποκτήσει την κυριαρχία της. Με δυσκολίες και πολύ δουλειά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε. .«Εμείς τον Σεπτέμβρη του 2015 εκλεχθήκαμε με υπογεγραμμένη σύμβαση… αντίθετα ο κ. Ο Σταικούρας δεν είπε προεκλογικά αυτά που λέει τώρα για τη μέση τάξη, να ξέρεις ο κόσμος τι εννοεί η ΝΔ όταν μιλάει για τη μέση τάξη…». Με δυσκολίες και πολύ δουλειά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε. .«Εμείς τον Σεπτέμβρη του 2015 εκλεχθήκαμε με υπογεγραμμένη σύμβαση… αντίθετα ο κ. Ο Σταικούρας δεν είπε προεκλογικά αυτά που λέει τώρα για τη μέση τάξη, να ξέρεις ο κόσμος τι εννοεί η ΝΔ όταν μιλάει για τη μέση τάξη…». Με δυσκολίες και πολύ δουλειά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε. .«Εμείς τον Σεπτέμβρη του 2015 εκλεχθήκαμε με υπογεγραμμένη σύμβαση… αντίθετα ο κ. Ο Σταικούρας δεν είπε προεκλογικά αυτά που λέει τώρα για τη μέση τάξη, να ξέρεις ο κόσμος τι εννοεί η ΝΔ όταν μιλάει για τη μέση τάξη…».
Στο τρίτο μέρος, παρατήρησε τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και την πρόσφατη συνταγματική αλλαγή, που εκλέγει ΠτΔ με τις ίδιες ψήφους που εκλέγεται ένας διοικητής σε κάποιον οργανισμό. Ωστόσο, σημείωσε πως συμφωνεί με το πρόσφατο κείμενο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί κείμενο συμβολής στην ανοιχτή συζήτηση διεύρυνσης του κόμματος. Σε ερώτηση για τα νέα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι δεν έχουν τόση σημασία τα πρόσωπα όσο η πολιτική που ακολουθεί ένα κόμμα. ‘Όλα τα μέλη και τα στελέχη δεσμεύονται σε μια προγραμματική πολιτική συμφωνία. Τέλος, σημείωσε πως για να πετύχει το εγχείρημα της διεύρυνσης πρέπει να λειτουργήσει η συλλογικότητα, οι οργανώσεις και τα όργανα του κόμματος.

 

TOP