Π. Πέρκα – Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: «Όχι στο ξεπούλημα των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας»

Δήλωση της βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενεργείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με την Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Φλώρινας.

Για ακόμη μία φορά, η έπαρση της κυβέρνησης των ‘αρίστων’ και του δήθεν επιτελικού κράτους επιχειρεί να ξεπουλήσει τις ιαματικές πηγές της χώρας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δίχως κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, η κυβέρνηση προσπαθεί να μοιράσει «χρυσές δουλειές», αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του Σ/Ν που παρουσίασε ο Υπ. Τουρισμός στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), στον οποίο ανήκει ο Δήμος Αμυνταίου (βλ. Ιαματική Πηγή Ξινού Νερού – Ιαματική Πηγή Λιμνοχωρίου – Μπάνια), μεθοδεύει το ξεπούλημα της διαχείρισης των πηγών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο απαξίωσης της Π.Ε. Φλώρινας, σε ένα ακραϊκό διαλυτικό πλαίσιο βίαιης απολίνωσης, που αντί να δοθούν τοπικές λύσεις βελτίωσης της περιοχής, ώστε να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, επιλέγει να προωθήσει μια διαδικασία υφασμάτων και απαλλαγών των ιαματικών πηγών του Δήμου Αμυνταίου, σημαντικά στερώντας από την κοινωνία δυνατότητες ανάπτυξης.

Η μεταφορά αυτής της περιουσίας σε μια ανώνυμη εταιρεία με έδρα την Αθήνα, η οποία έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση των ιαματικών πηγών, οδηγεί σε αποδυνάμωση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, απαξιώνει το τουριστικό της και δεν δημιουργεί κανένα πλαίσιο ανάπτυξης προφίλ παρεμβάσεων με στόχο την αναβάθμιση των τοπικών παραγωγικών οικοσυστημάτων.

Για άλλο ένα ζήτημα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και σεβόμαστε τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και του ΣΔΙΠΕ που καταδικάζουν απερίφραστα την εν λόγω μεθόδευση, ζητούμε να αποσύρει ο κ. Θεοχάρης όλες τις διατάξεις για τις ιαματικές πηγές και να διαβουλευθούν σοβαρά με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για τους πόρους τους.

Η Βουλευτής και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της περιοχής, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Πρέσπα και οι κοινότητές τους, δεν έχουν άλλη απαξίωση.

 

 

Η Βουλευτής Φλώρινας Η Νομαρχ. Επιτροπή

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

TOP