Π. Πέρκα: «Και η περιβαλλοντική προστασία των Πρεσπών θα διοικείται από την…Αθήνα»

Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Π. Πέρκα για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών:

Από την Πέμπτη 10/03/2022, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών καταργείται και ‘μετασχηματίζεται’ σε «Μονάδα Διαχείρισης», η οποία θα διοικείται από την Αθήνα και θα έχει στην ευθύνη της την περιβαλλοντική προστασία, διαχείριση και υποστήριξη των προστατευόμενων περιοχών από το Πάικο στο Κιλκίς και το Βέρμιο στην Ημαθία έως το Βούρινο στην Κοζάνη και από τις λίμνες Αμυνταίου και Καστοριάς μέχρι τις Πρέσπες.

Με άλλα λόγια, εκτοπίστηκε το κέντρο των αποφάσεων από την περιοχή μας, ανατράπηκε η συμμετοχή των παραγωγικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο σχήμα, που από εκεί που καλούνταν να διαχειριστεί τέσσερις (4) προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, πλέον έχει υπό την ευθύνη του 24!

Κι όλα αυτά με τους ίδιους ακριβώς εργαζομένους του σαφώς ήδη υποστελεχωμένου Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, που σήμερα μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της Πρέσπας δίνουν τεράστια μάχη για την αντιμετώπιση των μαζικών θανάτων αργυροπελεκάνων από τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Η προστασία της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η ορθολογική διαχείριση του φυσικού πλούτου αποδομείται και συντίθεται ακόμα ένα «επιτελικό» μοντέλο έμμισθων των Αθηνών για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κράτους Μητσοτάκη.

TOP