Π. Πέρκα: Η υπόθεση της Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο – βίντεο

Η Πέτη Πέρκα ως προσκεκλημένη στη τηλεοπτική εκπομπή «one report» στο one channel, στις 19.9.2019 τοποθετήθηκε σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα και το σκάνδαλο Novartis.

Μια απορία που δημιουργείται είναι πως ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας και ξεχωρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο από τον κ. Τσίπρα. Εφόσον η ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για σκευωρό, τότε θα έπρεπε να συμπεριλάβει και τον κ. Τσίπρα στο αίτημα για προανακριτική. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί κάνουν τον διαχωρισμό.

Στο ερώτημα εάν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για προανακριτική η κ. Πέρκα υποστήριξε ότι το ερώτημα της προανακριτικής της ΝΔ είναι αν είναι σκευωρία ή σκάνδαλο. Το θέμα αυτό έχει απαντηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση της Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο. Βέβαια στη ΝΔ υπάρχουν διάφορες απόψεις, άλλοι θεωρούν ότι είναι σκευωρία, άλλοι θεωρούν ότι είναι διεθνές σκάνδαλο και άλλοι ότι είναι και σκευωρία και σκάνδαλο. Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει 4 δις παραπάνω από την Πορτογαλία για φαρμακευτική δαπάνη. Επίσης ο κ. Φρουζής κομπάζει ότι η Novartis κατά την διαδικασία του PSI ελαχιστοποίησε τις απώλειες της μόνο στο 2% ενώ άλλες φαρμακευτικές έχασαν 20% γιατί είχε έγκαιρη ενημέρωση.

Προφανώς είναι αβάσιμη η άποψη περί σκευωρίας αφού σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, όταν στο πλαίσιο της έρευνας οι αρμόδιες δικαστικές αρχές εντοπίζουν πολιτικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένες να παραπέμψουν το ζήτημα στην Βουλή. Επίσης για να υπάρχει σκευωρία σημαίνει ότι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς συνέργησαν με την τότε κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα στη Βουλή έχει φθάσει δικογραφία για ποινική δίωξη κατά του κ. Λοβέρδου και εκκρεμεί αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της ασυλίας του για το σκάνδαλο Novartis, η οποία προηγείται αλλά δεν βλέπουμε να παίρνει τον δρόμο της προανακριτικής στη Βουλή. Υπάρχει επομένως μια εκκρεμότητα την οποία η Βουλή οφείλει να διερευνήσει.

Στην τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Στυλιανίδη ότι όλα αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη και την οικονομία απάντησε: «Μία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για την οικονομία και την ανάπτυξη, προκειμένου να προχωρήσει θα πρέπει να κάνει μια ανασκόπηση για το πως έφτασε μια χώρα με τόσα πλεονεκτήματα να έχει 320 δις χρέος και τρία μνημόνια. Το σκάνδαλο Novartis σε αυτό το χρέος έχει μεγάλη συμμετοχή. Είναι πολύ σοβαρό για να προχωρήσει η Ελλάδα τέτοια φαινόμενα πρέπει να σταματήσουν. Υπήρχε διαφθορά στη χώρα και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά».

TOP