Π. Πέρκα: «Η κυβέρνηση ξεχνάει πως πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η ευθύνη της πολιτείας» (video)​

Π. Πέρκα: «Η κυβέρνηση ξεχνάει πως πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η ευθύνη της πολιτείας» (video)

Σημεία συνέντευξης της Βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π. Πέρκα στο Mega

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Π. Πέρκα τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας:

• Το έχουμε αποδείξει ότι ακολουθούμε τα πρωτόκολλα, φοράμε τις μάσκες και αναλογιζόμαστε την ατομική μας ευθύνη. Η κυβέρνηση ξεχνάει να πει, πως πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει και η ευθύνη της πολιτείας.

• Η κυβέρνηση είχε έξι μήνες για να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, για να δημιουργήσει περισσότερες ΜΕΘ κι αντ’ αυτού έκανε εσωτερικές διαρρυθμίσεις και κερδοληψία. Αντί να γίνει επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ δίνει γύρω στα 30 εκ. ευρώ στους ιδιώτες.

• Ακόμα μία «Λίστα Πέτσα» αντί να προβληθούν δωρεάν σποτ ως κοινωνική ευθύνη των ΜΜΕ.

• Τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια. Δεν είναι αρνητές της μάσκας και τοποθετούνται με πολύ μεγάλη ωριμότητα. Βλέπουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μονά θρανία, με ειδικό προστατευτικό πλαίσιο, έξτρα προσλήψεις εκπαιδευτικών και είναι πολύ λογικό να διεκδικούν τα αντίστοιχα.

• Βεβαίως και έχουν δίκιο, θέλουν παραπάνω καθηγητές, καθότι φέτος υπάρχουν 20.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί και βεβαίως μικρότερο αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις. Λέμε για συνωστισμό εννέα ατόμων αλλά στις τάξεις έχουμε εικοσιπέντε.

• Δεν είμαστε αισιόδοξοι για το δεύτερο κύμα του ιού και έχουμε το θεσμικό χρέος να πιέζουμε την κυβέρνηση, να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα και να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό.

• Υπάρχει ένα κύμα συνωμοσιολογίας το οποίο εννοείται πως κατακρίνουμε. Υπάρχουν όμως παλινωδίες στα μέτρα, οι οποίες μειώνουν την εμπιστοσύνη του πολίτη στην πολιτεία και αυτό δυστυχώς ενθαρρύνει τέτοια φαινόμενα.

• Όταν ο κόσμος οργανώνεται, συνειδητοποιεί το πρόβλημα και μέσα από συλλογική διαδικασία διεκδικεί, εννοείται πως μας βρίσκει δίπλα του. Έτσι γίνονται οι αλλαγές στην Ιστορία και έτσι προφυλάσσεται η Δημοκρατία.

• Όταν στο δημόσιο λόγο παρεμβαίνουν κάποιοι άνθρωποι με πιο ακαδημαϊκό λόγο και αντίληψη, πρέπει ως κοινωνία, ως πολίτες και κυρίως ως πολιτικοί να μην τους αντιμετωπίζουμε με μια απαίδευτη αντίληψη. Και αναφέρομαι στον κ. Λιάκο.

• Στα ΜΜΜ βρισκόμαστε σε τραγικό επίπεδο. Παρατηρείται έντονος συνωστισμός. Δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. Παρέλαβαν έτοιμο διαγωνισμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για 750 λεωφορεία και τον ακύρωσαν.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 430 ΜΕΘ και παρέδωσε 560, με 10.000 προσλήψεις στην υγεία εν καιρώ μνημονίων και δημοσιονομικής στενότητας – δίχως πανδημία. Μέσα σε μία παγκόσμια υγειονομική κρίση έχουμε 5000 λιγότερο ιατρικό προσωπικό σε σχέση με πέρσι.

TOP