Μήνυμα της Π. Πέρκα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Αγαπητοί/ες συμπολίτες/ισσες,

Η 25η Μαρτίου  είναι μία ημέρα μνήμης, μια ιστορική ημέρα για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας, ημέρα τιμής για τους ήρωες της Επανάστασης. Φέτος μάλιστα τιμούμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, που αποτελεί το κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό γεγονός που σηματοδότησε την Ευρωπαϊκή και Βαλκανική Ιστορία Ελλάδα.

Τα αιτούμενα της Ελληνικής Επανάστασης, μιας νικηφόρας επανάστασης, δεν εγγράφονται απλώς σε σελίδες σκονισμένων βιβλίων Ιστορίας. Ενέπνευσαν και εμπνέουν, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη στιγμή ταλάντωσης ανάμεσα στο εθνικό και στο παγκόσμιο, σε μια περίοδο έντονων μετασχηματισμών και μεταβολών. Έτσι το ’21 αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης για τους αγώνες του λαού μας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία και μας διδάσκει πως όταν οι λαοί ενωμένοι παλεύουν και αγωνίζονται, κερδίζουν όσα δικαιούνται.

Το 2021 δυστυχώς μας βρίσκει σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική και υγειονομική συνθήκη, καθώς δεν μπορούμε να τιμήσουμε την επέτειο όπως αρμόζει στην πατρίδα μας. Οι Σημερινοί ήρωες είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας, αφού ο καθένας με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, αγωνίζεται με στόχο την ελευθερία και απ’ αυτήν την κρίση.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους Καλή Δύναμη και Χρόνια Πολλά στο λαό μας, με την επίκαιρη όσο ποτέ φράση του ποιητή μας Α. Κάλβου «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία».

Χρόνια Πολλά! Πάντα ελεύθεροι!

 

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας,

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

TOP