Η Πέτη Πέρκα στο OPEN TV: Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ αποκαλύπτει σχέδιο αποστασίας» (video)

Η τηλεοπτική παρουσία της υποψήφιας Βουλευτή Φλώρινας και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ξεκίνησε με αναφορά στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου για το αν είναι κοστολογημένο και σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ γι’ αυτό, η κα Πέρκα απάντησε δηκτικά: «Προφανώς και το Πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, άλλωστε έχουμε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία αναλυτικά, ανά τομέα πολιτικής και κόστος.

Βλέπω όμως ότι αυτές τις μέρες ‘πετιούνται νούμερα στον αέρα’ από τη ΝΔ, τα οποία ποτέ δεν εξηγείται από πού προκύπτουν. Πριν λίγο καιρό μιλούσαν για 40 δισ. ευρώ, στην αρχή έλεγαν για 23, τώρα φτάσαμε στα 83 δισεκατομμύρια. Όσο περνάνε οι μέρες, θα αυγατίσουν κι άλλο, κάποια στιγμή μπορεί να φτάσουν τα 200 δισ., το έχουμε ξαναζήσει αυτό την εποχή του 2015.

Προφανώς και δεν υπάρχει περιθώριο, η χώρα δεν μπορεί να πάει πίσω, με αφορμή όμως την αναφορά για το 2015, θέλω να υπενθυμίσω στη ΝΔ ότι η χώρα πτώχευσε, καταστράφηκε το 25% του ΑΕΠ της και είχαμε ανθρωπιστική κρίση, ακριβώς επειδή για 40 χρόνια είχαμε την εναλλαγή στην εξουσία δύο πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα η ΝΔ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, κατέστρεψε την οικονομία με αυτό που επιδιώκει και τώρα, δηλαδή αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, παρ’ όλο που παρέλαβε μια χώρα χωρίς μνημόνια, με ρυθμισμένο χρέος και 37 δισ. ευρώ στα Ταμεία, κατάφερε να έχουμε και πάλι δίδυμα ελλείμματα. Αυξήθηκε δηλαδή το δημόσιο χρέος κατά 44 δισ., αυξήθηκε και το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ., ενώ έχουμε και εκτίναξη του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών. Αυτά είναι πολύ ανησυχητικά φαινόμενα, αν δεν αλλάξει ρότα η οικονομία. Είναι η μέθοδος για ‘να πάει η χώρα στα βράχια’, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών μετεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα με το ΜΕΡΑ25 και έπειτα από τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για το Πρόγραμμα ‘Δήμητρα’, η Βουλευτής Φλώρινας ήταν σαφής: «Προφανώς εμείς μιλάμε για προγραμματικές συμφωνίες, όχι για συμφωνίες για αυτοκίνητα και Υπουργεία. Τέτοιες συμφωνίες, η σύγκλιση δηλαδή για μια προοδευτική κυβέρνηση, έχουν ένα προηγούμενο: την πραγματική ζωή. Μιλάω για την κοινοβουλευτική διαδικασία και για το πώς ψηφίζουμε νομοσχέδια στη Βουλή τα τέσσερα τελευταία χρόνια, στην πλειοψηφία των οποίων η αντιπολίτευση συμφωνούσε, τουλάχιστον στις βασικές αρχές. Για παράδειγμα, στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων, της υγείας, αλλά και σε κάποια θέματα της οικονομίας.

Φανταστείτε λοιπόν σε μια τέτοια προγραμματική συμφωνία να συζητάμε το Plan B ή C του κ. Βαρουφάκη. Μιλάμε για ένα άλλο πλάνο – εάν και εφόσον – που όμως έχει παίξει τόσο πολύ στο δημόσιο λόγο, ενώ η ουσία είναι άλλη. Εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζει καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θεωρώ μάλιστα ότι ούτε ο κ. Βαρουφάκης θα το έβαζε».

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη να μιλήσουν πριν από τις εκλογές, η κα Πέρκα υπογράμμισε ότι αλλιώς γίνονται οι συζητήσεις, όταν έχει μιλήσει πρώτα ο ελληνικός λαός δια της ψήφου του. «Η δύναμη που θα δώσει στο κάθε κόμμα ο ελληνικός λαός έχει πολύ μεγάλη σημασία. Εκεί διαμορφώνεται μια κατάσταση, στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλα τα κόμματα και να τη σεβαστούμε».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση εάν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία. Ο κ. Καούκης αποκάλυψε ότι εάν λείπουν δύο-τρεις βουλευτές θα τους βρούν. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Πέρκα η οποία μίλησε για ιστορική σχέση της παράταξης της ΝΔ με την αποστασία.

 

 

 

TOP