Η Π. Πέρκα στην ΕΡΤ1 «Η ιδεοληψία της ΝΔ με κάθε ευκαιρία να ευνοούνται συγκεκριμένοι ιδιώτες, κρατάει χρόνια, έρχεται από πολύ παλιά»

Π. Πέρκα: «Η ιδεοληψία της ΝΔ με κάθε ευκαιρία να ευνοούνται συγκεκριμένοι ιδιώτες, κρατάει χρόνια, έρχεται από πολύ παλιά» (video)

Σημεία συνέντευξης της Βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π. Πέρκα στην ΕΡΤ1.

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Π. Πέρκα, ερωτώμενη για το που εστιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση την κριτική της σε σχέση με την υγειονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή επιφέρει, σημείωσε ότι η Αντιπολίτευση έβαλε πλάτη και μείναμε στο σπίτι για να προλάβει η κυβέρνηση σε αυτό το εξάμηνο να κάνει ΜΕΘ, να προετοιμάσει τη χώρα και να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό. Αντ’ αυτού, παρατήρησε, η κυβέρνηση έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό της για την πρώτη φάση, εμείς μείναμε σπίτι και ο ιός παρέμεινε εκεί. Άνοιξε τον τουρισμό δίχως τεστ και με διαφορετικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου.

Έπειτα, δήλωσε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ως παραγωγική αντιπολίτευση, που εξ αρχής κατέθεσε, ήταν η διεξαγωγή τεστ, η δημιουργία πρωτοκόλλων στον τουρισμό και στις πύλες εισόδου της χώρας, προσλήψεις στην εκπαίδευση και στην καθαριότητα των σχολείων, μείωση μαθητών στην τάξη, δημιουργία νέων δημόσιων ΜΕΘ και προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί η πανδημία να γίνεται ευκαιρία για κάποιους και ακόμη, το να δίνονται 30 εκ. ευρώ σε κλινικάρχες για την μίσθωση ιδιωτικών ΜΕΘ και να μην γίνονται ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ιδεοληψία. Αυτή η ιδεοληψία της ΝΔ, δηλαδή με κάθε ευκαιρία να ευνοούνται συγκεκριμένοι ιδιώτες, κρατάει χρόνια, έρχεται από πολύ παλιά. Αναλύοντας περισσότερο ιδεοληψία της ΝΔ, υπενθύμισε: «Όταν ήρθε η πανδημία χειροκροτούσαμε τους γιατρούς ενώ προηγουμένως μας έθεταν στην Βουλή ζητήματα ιδιωτικοποίησης της υγείας. Μετά «κατάλαβαν» πόσο πολύτιμο είναι το δημόσιο σύστημα υγείας».

Στη συνέχεια, τόνισε πως είναι υποχρέωση της Αντιπολίτευσης να λέει τα κακώς κείμενα και να καταθέτει προτάσεις κι αυτό ακριβώς κάνει τόσο καιρό. «Τι έκανε εδώ και 6 μήνες αυτή η κυβέρνηση; Είχαν το χρόνο να είναι στα σχολεία όλα έτοιμα. Να μην έχουμε 20 χιλ. λιγότερους εκπαιδευτικούς, να μην έχουμε μάσκες αλεξίπτωτα, να έχουμε περισσότερες τάξεις με λιγότερους μαθητές», σημείωσε δηκτικά. Παράλληλα, υπενθύμισε την κατάσταση στα ΜΜΜ, αναφέροντας: «Ο κάθε πολίτης που πάει να πάρει ένα λεωφορείο ή το μετρό βλέπει τι γίνεται. Είχαμε έτοιμο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία και αυτός ακυρώθηκε και τώρα βλέπουμε απευθείας αναθέσεις».

Τέλος, ερωτώμενη σχετικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε: «Στα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική κρατάμε σοβαρή και υπεύθυνη στάση, δίχως να πράττουμε αυτά που μας έκαναν. Θυμόμαστε ακόμα όλα εκείνα τα συλλαλητήρια που μεταξύ των άλλων συμμετείχαν και οι γνωστοί γραφικοί. Είναι ντροπή σήμερα η ΝΔ να μας χρεώνει τους ‘ψεκασμένους’, αυτούς που σήμερα η γραφικότητα τους εκφράζεται κατά της μάσκας, κατά των προσφύγων και των μεταναστών και που είναι μερίδα ατόμων που η ΝΔ έπαιξε μαζί τους στο προηγούμενο διάστημα. Είναι ντροπή για τον ελληνικό πολιτισμό σε μια περιοχή με προσφυγική καταγωγή από την Μ. Ασία όπως τα Καμένα Βούρλα, μια ομάδα ατόμων να μην επιτρέπει τη σίτιση 39 προσφυγόπουλων».

TOP