Η Π. Πέρκα στην ΕΡΤ Φλώρινας: «Το φίδι προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Οι δημοκρατικοί πολίτες της Φλώρινας θα πρέπει να αντιδράσουν» (ηχητικό)

Στο διαδικτυακό κάλεσμα της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. για συγκέντρωση στη Φλώρινα, αναφέρθηκε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα. «Είναι πολύ σοβαρό να ‘εισάγεται’ ο φασισμός στη μικρή μας πόλη και αυτή η εγκληματική οργάνωση να βρίσκει μια πρόφαση για να κάνει αυτή την συγκέντρωση. Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα. Με διάφορες αφορμές, το φίδι προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής μας να αντιδράσουν», υπογράμμισε η κ. Πέρκα.

Στη συνέχεια, σημείωσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άλλων κομμάτων και φορέων: «Δεν πρέπει να γίνει η συγκέντρωση ή τουλάχιστον πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή μας». Σχετικά με ερώτηση για την αιτία της έλευσης των φασιστών και αν επηρέασε η δικαστική απόφαση αναγνώρισης ΜΚΟ από τις δικαστικές αρχές, σημείωσε: «Αυτό είναι μία αφορμή, βέβαια, μιλάμε για τη ΧΑ και ένα απίστευτο κάλεσμα που απευθύνει και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε η περιοχή να πάει 100 χρόνια πίσω. Ούτε μπορούμε να δεχτούμε να διχαστεί η κοινωνία. Σήμερα συζητάμε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2023 και δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά για τη Δίκαιη Μετάβαση! Έχουμε το μέλλον μας, τις ζωές μας…Προκάλεσε αντιδράσεις η δικαστική απόφαση, είναι κάτι που κρίνεται ακόμα στα δικαστήρια. (…) Δεν μπορεί όμως να βρίσκει αφορμή η εγκληματική οργάνωση και να επεμβαίνει στην πόλη μας. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε για την Κυριακή».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τη συζήτηση του προϋπολογισμού και την μη αναφορά στη Δίκαιη Μετάβαση, σχολίασε: «Δεν υπάρχει όντως καμία αναφορά. Θα ρωτήσω ευθέως σήμερα τον Υπουργό, γιατί μίλησε χθες ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης…Αλήθεια τώρα, καταστρέφουν μια περιοχή και δεν έχουν να πουν τίποτα στον προϋπολογισμό γι’ αυτή; Πέρσι, έστω κατ’ επίφαση, υπήρχαν κάποιες αναφορές για δράσεις, για επιδόσεις, για δίκαιη, για προώθηση…κάτι. Στον φετινό προϋπολογισμό δεν υπάρχει απολιγνιτοποίηση, δεν υπάρχει δίκαιη μετάβαση, ούτε ως αναφορά. Δεν γίνεται η περιοχή που έδωσε φως σε όλη τη χώρα, που στήριξε την οικονομία ως μία βιομηχανική περιοχή και μοναδική στην Ελλάδα με τέτοια ‘μονοκαλλιέργεια’, να μένει απ’ έξω και να μην είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα εκεί. Το ζουν αυτό οι συμπολίτες μας και ξέρουν τι σημαίνει και μάλιστα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας. Θα πάω τώρα στη Βουλή, το ξέρω ότι δεν θα πάρω απάντηση. Δυστυχώς όμως τα κεντρικά ΜΜΕ αυτές τις ειδήσεις δεν τις μεταδίδουν, αλλά δυστυχώς είναι σαν να έχουν πάρει απόφαση ότι κάποιες περιοχές όπως η Φλώρινα, η Κοζάνη και η Μεγαλόπολη θα σβήσουν. Δεν θα το επιτρέψουμε λοιπόν».

TOP