Δήλωση της Π. Πέρκα για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών

Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας, κατέθεσε χθες πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Υπουργού Οικονομικών της Κυβέρνησης, που εισηγείται έναν εκτρωματικό νόμο πτώχευσης και χρεοκοπίας, ακόμη και φυσικών προσώπων-νοικοκυριών.

Μία πρόταση μομφής κατά της ΝΔ, τον στρατηγικό κακοπληρωτή του ελληνικού δημοσίου, που επιδιώκει να ψηφίσει έναν νόμο άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας φυσικών προσώπων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μετά από οκτώ χρόνια προστασίας της πρώτης κατοικίας σε ένα δυσβάσταχτο μνημονιακό πλαίσιο, έρχονται τώρα να άρουν αυτές τις ρυθμίσεις προστασίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Αφού λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια πτώχευσαν τη χώρα, την οδήγησαν σε άδικες υποχρεώσεις απέναντι σε πιστωτές, ανακατέλαβαν την εξουσία φέρνοντας την οικονομία σε δραματική ύφεση προ πανδημίας και τώρα προχωρούν στην δεύτερη πράξη, την ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών.

Δυστυχώς, χαλάμε τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και των υπόλοιπων «επιτελικών» Υπουργών του για τις καθιερωμένες διακοπές του Σαββατοκύριακου και τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους, να λογοδοτήσουν στη Βουλή και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τον στόχο τους, τη διάλυση των αδυνάμων, της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών.

TOP