Δήλωση της Π. Πέρκα για την επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Εφημερίδα Μακεδονία

Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ζούμε ίσως ιστορικές στιγμές, πρωτόγνωρες καταστάσεις όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. 70.000 μέλη-φίλοι του κόμματος επέλεξαν για πρόεδρο έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζαμε και δεν ήταν καν μέλος του κόμματος μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία. Το αποτέλεσμα σεβαστό η επόμενη μέρα όμως αβέβαιη.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα σύγκλισης κομμάτων και συλλογικοτήτων της αριστεράς ,διαφορετικών πολιτικών και ιδεολογικών αποκλίσεων,  που κατάφερε να αποκτήσει κοινό όραμα, πολιτικό σχέδιο, οργανωτική δομή. Συνδετική ύλη αποτέλεσε η αξιακή κληρονομιά της αριστεράς.

Δόθηκαν πολλοί αγώνες, δαπανήθηκε πολλή φαιά ουσία, ξοδεύτηκαν πολλές ώρες σε ατέρμονες συνεδριάσεις προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η πολιτική ενοποίηση.

Δυστυχώς  ήδη από το 2019 υπάρχει μια αποσυσπείρωση μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να περιέλθουμε σε μια κατάσταση διάλυσης.

Προφανώς το ζητούμενο είναι η ενότητα, η ευθύνη όμως για την επίτευξή της ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο και στην ομάδα υποστήριξής του.

Προκειμένου η επόμενη μέρα να μας βρει όλους/ες μαζί, θα πρέπει ο νέος πρόεδρος να αφομοιώσει, καταλάβει και εντέλει σεβαστεί αυτήν την επίπονη και ενδιαφέρουσα πορεία δεκάδων χιλιάδων συντρόφων και συντροφισσών που δεν θα συμφωνήσουν με τη μετάλλαξη του κόμματος σε κόμμα τύπου δημοκρατικού κόμματος ΗΠΑ.

Περιμένουμε να διαπιστώσουμε ότι οι πρώτες κινήσεις ορισμού Δ/ντη Κ.Ο. και εκπροσώπου τύπου, χωρίς ενημέρωση και συζήτηση των αρμοδίων οργάνων, θα αποτελέσουν μοναδική ‘ατυχή’ περίπτωση.

Σε κρίσιμες και ευαίσθητες στιγμές όπως αυτή που ζούμε η απαρέγκλιτη τήρηση των καταστατικών διαδικασιών και κανόνων, η έλλειψη κάθε είδους ρεβανσισμού και η αξιοκρατική επιλογή, είναι τα μόνα εχέγγυα για μια ενωτική πορεία.

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφατική η ανάγκη διεξαγωγής του προγραμματισμένου Συνεδρίου.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα και η δημοκρατία από μια ισχυρή αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση.

 

 

 

 

TOP