Δ.Τ για τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή στο ΥΠΟΜΕ .Θ.Πέρκα: Η έτοιμη από καιρό κυβέρνηση Μητσοτάκη εξήγγειλε την ήδη έτοιμη ρύθμιση μείωσης φόρου στα κράνη

Μετά τις αόριστες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, θέτουμε τα ερωτήματα και να είναι σίγουροι πως θα παρακολουθούμε συνεχώς: Θα προχωρήσουν την ανανέωση του στόλου λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Θα προχωρήσουν στη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των συρμών του ηλεκτρικού που εμείς εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση; Θα συνεχίσουν την πορεία ενίσχυσης του Ελληνικού Σιδηρόδρομου;», δηλώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη Πέρκα σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή στο ΥΠΟΜΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η έτοιμη από καιρό κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξήγγειλε την ήδη έτοιμη ρύθμιση για μείωση φόρου στα κράνη, την αφηρημένη ενίσχυση των συγκοινωνιών και την αόριστη προώθηση μεγάλων έργων.

Ωστόσο δεν ακούσαμε κουβέντα για σιδηρόδρομο, για συνδυασμένες μεταφορές, για εφοδιαστική αλυσίδα (logistics). Θα συνεχίσουν τον Εθνικό Σχεδιασμό για την εφοδιαστική αλυσίδα; Θα συνεχίσουν τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό Μεταφορών που διαμορφώσαμε σε συνεργασία με ΕΕ και ΕΤΕΠ; «Θα ολοκληρώσουν τα έργα που εμείς έχουμε δρομολογήσει (οδικά, σιδηροδρομικά, αντιπλημμυρικά) στους χρόνους τους;»

Τέλος, η Θ.Πέρκα προσθέτει ότι:«εμείς να δείτε τι παραλάβαμε και σε αυτόν τον τομέα κ. Μητσοτάκη: Το σκάνδαλο ΟΑΣΘ, τα πλαστά εισιτήρια, τα κανιβαλισμένα λεωφορεία της ΟΣΥ που ενίοτε παίρναν και φωτιά, τα παρατημένα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, την έλλειψη οποιουδήποτε είδους σχεδιασμού, την παραμέληση των νέων τεχνολογιών, την πλήρη απαξίωση του τομέα των μεταφορών!»

TOP