Αναφορά της Π. Πέρκα προς τον Υπουργό ΠΕΝ για τις παρατάσεις προθεσμιών στην ΠΕ Φλώρινας εξαιτίας της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας την επιστολή του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία ζητείται παράταση προθεσμιών στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας έκτακτης ανάγκης της κατάστασης της περιοχής.

Η κ. Η Πέρκα προτείνει την εξέταση της επιστολής και την εφαρμογή άμεσων ενεργειών που προτείνονται στο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του ΤΕΕ-ΔΜ, το οποίο ανακουφίζει τους πολίτες και τους μηχανικούς της ΠΕ Φλώρινας, οι οποίοι για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πολεοδομικές προθεσμίες. Συγκεκριμένα, εκτός από την αναστολή-παράσταση προθεσμιών, προτείνεται λήψη μέτρων που στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021: αύξηση της επιδότησης στον Νομό, απόδοση για απορρόφηση κατά προτεραιότητα των αδιάθετων κονδυλίων του προγράμματος.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Παρατάσεις προθεσμιών στην ΠΕ Φλώρινας λόγω της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας την υπ’ αριθμ. ΤΕΕ-ΔΜ/56/21-01-2022 επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναφέρονται τα δεδομένα που αναφέρονται στον σεισμό της Φλώρινας, τους μετέπειτα παγετούς και χιονοπτώσεις με τις παρατηρήσεις τους, τις αναγκαιότητες παρατάξεων που αναφέρονται σε ζητήματα πολεοδομικής φύσης. προκειμένου να μην αδικηθούν οι κάτοικοι και οι μηχανικοί της περιοχής, που για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προθεσμίες.

Με την εν λόγω επιστολή, το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας προτείνει σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την αναστολή των πολεοδομικών προθεσμιών λόγω της σεισμικής δόνησης της 9ης Ιανουαρίου 2022 στον Νομό Φλώρινας και αναφέρει αναλυτικά συγκεκριμένα μέτρα για το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, τα οποία και κρίνονται τα απαραίτητα. να εφαρμοστούν, έτσι ώστε οι πολίτες και οι μηχανικοί της ΠΕ Φλώρινας να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο που δυσχεραίνεται λόγω του σεισμού και των παλιών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της επιστολής του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

TOP