Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Τσίπρα με τους φορείς της Φλώρινας για το κόστος θέρμανσής της

Την ανάγκη για δραστική μείωση των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα μέσω της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, της κατάργησης του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% επανέλαβε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς της Φλώρινας για το κόστος της θέρμανσης της ακριτικής περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της περιοχής για τις προτάσεις που αφορούν στη λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους της ακριτικής Φλώρινας και το πλαίσιο διεκδίκησης των φορέων της.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέλυσε επίσης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα καθολικό μέτρο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στις λιγνιτικές περιοχές, που θα έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και θα καλύπτει το σύνολο των κτιρίων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων και το σύνολο των δημοσίων κτιρίων. Μίλησε για την θεσμοθέτηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ρυθμών ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας στις λιγνιτικές περιοχές και σημείωσε την ανάγκη για μια συμμετοχική και συμπεριληπτική ενεργειακή μετάβαση και ενεργειακή δημοκρατία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη βουλευτή Φλώρινας και αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σ. Βόσδου, τον δήμαρχο Φλώρινας Β. Γιαννάκη, τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας Κ. Σιάκο και την πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Δ. Κρητικού.

TOP