Πολυτεχνείο 2020: ο αγώνας για Δημοκρατία παραμένει επίκαιρος​

Πολυτεχνείο 2020: ο αγώνας για Δημοκρατία παραμένει επίκαιρος

Σήμερα συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ηρωική Εξέγερση της νεολαίας, που σηματοδότησε την πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών, μιας επταετίας που έβαλε την Ελλάδα στον πάγο και την οπισθοδρόμηση.

Αυτή η αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου που έκανε την αρχή για το τέλος στις διώξεις, τις εξορίες, τους βασανισμούς και την αναστολή συνταγματικών δικαιωμάτων, έδωσε παράλληλα το έναυσμα για την πρόοδο της χώρας και την οδήγησε στο μονοπάτι της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Αποτελεί χρέος μας η Μνήμη, η εμβάθυνση και διεύρυνση της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων, για αυτές/ους που θυσιάστηκαν και πρόταξαν τα στήθια τους για Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία, αλλά κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

Η σημερινή επέτειος συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία, μια πανδημική κρίση που δεν μας επιτρέπει να προβούμε σε μαζικές εκδηλώσεις τιμής. Σε αυτή την κρίσιμη φάση καλούμαστε όλες και όλοι να φερθούμε υπεύθυνα και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές οι χουντικής έμπνευσης πρακτικές αναστολής των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων, όπως δεν γίνεται ανεκτή η πλημμελής διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Το σκηνικό έντασης που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως μια απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί, την οδηγεί σε καταστολή πολιτικών ελευθεριών και προβαίνει σε τεράστια λάθη.

Το Πολυτεχνείο παραμένει επίκαιρο και αποτελεί οδηγό για μια Ελλάδα της προόδου, της διεκδίκησης και της κοινωνικής ευημερίας.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φλώρινας θα τιμήσει τη μνήμη της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας, με κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα της Ελευθερίας στην Πλ. Γ. Μόδη στην Φλώρινα, την Τρίτη 17 Νοέμβρη και ώρα 13:00.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

TOP