Πέτη Πέρκα: «Γιατί έπαψαν οι ενισχύσεις ενοικίων στους κατοίκους της Κοινότητας Αναργύρων προτού προχωρήσει η τελική αποπληρωμή της αποζημίωσης τους;»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την παύση της ενίσχυσης ενοικίων προς τους κατοίκους της Κοινότητας Αναργύρων προτού προχωρήσει και ολοκληρωθεί η τελική αποπληρωμή της αποζημίωσής τους.

Η Βουλευτής Φλώρινας, αναδεικνύει ότι ήδη από 01/01/2024 έχει πάψει η καταβολή της επιδότησης ενοικίων από τη ΔΕΗ Α.Ε. λόγω της ανακοίνωσης ειδοποίησης παρακατάθεσης της οριστικής αποζημίωσης των δικαιούχων κατοίκων, διαδικασία όμως που είναι χρονοβόρα μέχρι την τελική κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά και χρήζει της συμβολής δικηγόρων οι οποίοι τελούν υπό αποχή από τα καθήκοντά τους.

Η κ. Πέρκα ρωτά το αρμόδιο Υπουργείο τί προτίθεται να κάνει για να διασφαλίσει την καταβολή επιδότησης ενοικίου στους δικαιούχους κατοίκους των Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου μέχρις ότου γίνει η οριστική καταβολή του ποσού αποζημίωσής τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ώστε να μπορέσουν έπειτα να επανασυστήσουν τις νέες συνθήκες διαβίωσής τους και τί πρόκειται να κάνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης που πρέπει να προχωρήσει η ΔΕΗ Α.Ε. στα ακίνητα και κατοικίες που βρίσκονται εντός κόκκινης ζώνης και εκτός οικισμού των Αναργύρων.

Δείτε εδώ το σύνολο της ερώτησης

TOP