Η Π. Πέρκα στο ΣΚΑΙ Καλημέρα

Παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στην εκπομπή “Καλημέρα” του ΣΚΑΙ

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020.

Στο πρώτο μέρος της τηλεοπτικής της παρουσίας, σχολίασε την επικαιρότητα σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, τον χειρισμό της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική, τοποθετήθηκε ως εξής:

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. ήταν μια αποτυχία που μας έθιξε ως χώρα. Μια παρουσία του κ. Μητσοτάκη με τοποθέτηση 70 δευτερολέπτων, δίχως συνέντευξη τύπου και στην αναφορά για τα ελληνοτουρκικά ακούσαμε τον κ. Τράμπ να αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν είναι φίλος του.

Σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα, θέση μας είναι η σοβαρή αντιπολίτευση, ζητώντας την σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την θέσπιση εθνικής γραμμής.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τις καταγγελίες Αγγελή ότι υπήρξαν παρεμβάσεις για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα για το σκάνδαλο Novartis και την ζημιά που προκάλεσε στην χώρα, σχολίασε τα εξής:

Ποτέ δεν έχουμε δει σε κάποιο πρωτοσέλιδο από τις εφημερίδες που αναφέρθηκαν στις καταγγελίες Αγγελή ότι υπάρχει το διεθνές, ερευνώμενο από το FBI,σκάνδαλο Novartis.
Ξέρουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, όταν η εισαγγελική έρευνα έπεφτε σε πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε ο φάκελος να πάει στη Βουλή. Οι ίδιοι εισαγγελείς που έστειλαν συγκεκριμένα ονόματα στη Βουλή για διερεύνηση, έβαλαν στο αρχείο ονόματα τα οποία δεν διαπιστώθηκε κάτι μεμπτό στη δράση τους και γιατί έτσι επίτασσε το Σύνταγμά μας.

Όλη αυτή η ιστορία περί σκευωρίας, ενώ είναι ένα διεθνές σκάνδαλο, στηρίζεται σε κάποιες καταθέσεις μόνο.Δεν έχει αμφισβητηθεί το στοιχείο ότι βρέθηκε λογαριασμός της κ. Ράικου με εμβάσματα της Novartis. Αυτό έχει βρεθεί και δεν έχει διαψευστεί και θα έπρεπε να μας προβληματίζει για την αξιοπιστία της.Σε μία χώρα που διαμόρφωνε τιμές φαρμάκου για πάρα πολλές χώρες, αμφισβητείται η εμπλοκή της στο διεθνές σκάνδαλο Novartis και επιλέγεται η δημιουργία επιτροπής διερεύνησης «σκευωρίας» Παπαγγελόπουλου;

Αντί να πέφτει ο φακός στο να διερευνηθεί το τι συνέβη και φτάσαμε σε 320δις χρέος, στήνουμε προανακριτικές για υποτιθέμενες σκευωρίες. Όλα θα βγουν στο φως.
Υπήρξε το πολιτικό θράσος του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, που προκάλεσε γέλιο στη Βουλή, να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε την χώρα στα μνημόνια.
Εν τέλει, έγινε προανακριτική επιτροπή για το υποτιθέμενο σκάνδαλο Παπαγγελόπουλου και στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι υπήρξε σκάνδαλο της Novartis.

Τα σκάνδαλα τα διερευνά η Δικαιοσύνη, η Δικαιοσύνη βάζει φακέλους στο αρχείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, δίχως να κρύβει στικάκια στα συρτάρια.

 

TOP