Π. Πέρκα – ΣΥΡΙΖΑ: Με αγωνία αναμένουμε την αυτονόητη στήριξη του Τμήματος Ψυχολογίας και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ψέμματα τελείωσαν.​

Π. Πέρκα – ΣΥΡΙΖΑ: Με αγωνία αναμένουμε την αυτονόητη στήριξη του Τμήματος Ψυχολογίας και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα ψέμματα τελείωσαν.

Μετά την από 06-07-2020 Αναφορά μας προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με το Ψήφισμα του Π.Δ.Μ με θέμα «Αντιστοιχίες Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. ακαδημαϊκού έτους 2020-2021» και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο με τις απαραίτητες πιέσεις για την στήριξη των πανεπιστημιακών Τμημάτων της Φλώρινας και του συνόλου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, διαλέγει τον δρόμο της απορρύθμισης και της απαξίωσης του αναβαθμισμένου χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης που παρέλαβε στη Δυτική Μακεδονία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παραβλέπει και επιμένει να κατατάσσει το Τμήμα Ψυχολογίας στα μη αντιστοιχούμενα Τμήματα, όπου με δεύτερη τροποποιητική Υπουργική Απόφαση (δείτε εδώ) συνεχίζει την απαξίωση των νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, η μνήμη των δηλώσεων του κυβερνητικού Βουλευτή (19-07-2019) για την αυτονόητη στήριξη του Τμήματος Ψυχολογίας και του Π.Δ.Μ., παραμένει ακόμα νωπή όταν μάλιστα δικαιώνεται η ‘σπέκουλα’ και η φημολογία υποβάθμισης του μεγάλου εγχειρήματος ανάπτυξης του Περιφερειακού Πανεπιστημίου, που έλαβε σάρκα και οστά κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μεγαλοστομίες και οι εγγυήσεις περί αυτονόητης στήριξης πρέπει να πάψουν και τα λόγια να γίνουν έργα.

Η περιοχή της Φλώρινας, στο πλαίσιο της βίαιης απολιγνιτοποίησης που επιχειρείται δίχως κανένα σχέδιο, δεν θα ανεχτεί άλλο καταστροφικό σχέδιο Αθηνά και διάλυση του ακαδημαϊκού της χάρτη. Η ενίσχυση και η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου αποτελεί μονόδρομο και όποιοι δεν συνηγορήσουν προς αυτή την κατεύθυνση θα καταστούν συνένοχοι στο καταστροφικό έργο ΝΔ – Κεραμέως.

TOP