Π. Πέρκα: “Σε βάρος της εξέλιξης του έργου οποιαδήποτε αλλαγή στον σχεδιασμό”

“Και Μετρό και αρχαία” – απάντηση προς τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών κ. Καραμανλή ότι τον Φεβρουάριο του ΄15 το μετρό ήταν ένα έργο σταματημένο με σωρευμένα νομικά, τεχνικά, συμβατικά και οικονομικά προβλήματα.

Αυτό το θυμούνται πολύ καλά οι πολίτες της Θες/νίκης και ειδικά οι καταστηματάρχες που έβλεπαν τις λαμαρίνες των εργοταξίων να κλείνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά τα καταστήματά τους.

Από την «τρύπα» του Κούβελα το 1986, στον σχεδιασμό για έργο με σύμβαση παραχώρησης την δεκαετία του 90-φυσικά χωρίς μελέτες και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση- φτάσαμε στο 2005 για να δημοπρατηθεί ως δημόσιο έργο με την λάθος μέθοδο της μελέτης- κατασκευής. Βεβαίως χωρίς να ληφθούν υπόψη τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι οριοθετήσεις ρεμάτων και ένα σωρό άλλα προβλήματα που κληροδοτήσατε στη χώρα και αποτελούν τροχοπέδη για την εξέλιξη σχεδόν όλων των έργων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα και το έργο ολοκληρώθηκε σε μεγάλο ποσοστό ενώ δρομολογήθηκαν και οι επεκτάσεις του, με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά μας και στα χρήματα του ελληνικού λαού.

Ενημερώνουμε τον κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε 30 χρόνια υλοποίησαν το 33% του έργου ενώ το φόρτωσαν με διεκδικήσεις 1,1 δις.

Παραλάβατε ένα έργο δρομολογημένο και σε στάδιο ολοκλήρωσης και οποιαδήποτε αλλαγή στον σχεδιασμό του σε ότι αφορά στα αρχαία και στην πρόταση «και ΜΕΤΡΟ και αρχαία» θα αποβεί σε βάρος της εξέλιξης του έργου.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός δεν εγκαινίασε αλλά επιθεώρησε το έργο.

Ελπίζουμε να ακολουθήσετε τη δική μας πολιτική ώστε πράγματι εσείς, αξιοποιώντας τις δικές μας ενέργειες, να καταφέρετε να το εγκαινιάσετε προς όφελος της πόλης.

TOP