Π. Πέρκα: “Με τις ΠΝΠ και τις ενέργειες και επιλογές της Κυβέρνησης αναρωτιέμαι τι είδους δημοκρατία έχουμε” (video)

Π. Πέρκα: «Με τις ΠΝΠ και τις ενέργειες και επιλογές της Κυβέρνησης αναρωτιέμαι τι είδους δημοκρατία έχουμε»

Η Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 14.09.2020, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «κύρωση της από 10.8.2020 και της από 22.8.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας covid19 και άλλων επειγόντων ζητημάτων».

«Η μη παραδοχή ενός λάθους και η μη αναγνώριση της πραγματικότητας είναι σίγουρο ότι οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Όταν όμως αυτό αφορά στο νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης οι λάθος αποφάσεις αναβαθμίζονται σε τραγικά για τη χώρα αποτελέσματα.

Δεν πήρατε κανένα μάθημα από την αποτυχία στα ζητήματα του τουρισμού. Κανένα από τις τραγικές συνέπειες, λόγω της διαχείρισης της κυβέρνησής σας στο πεδίο της οικονομίας. Εδώ που τα λέμε, τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής σας φάνηκαν πριν την πανδημία με 0,9% ύφεση το 4ο τρίμηνο του 2019….Επομένως η πολιτική είναι αυτή που ευθύνεται, γιατί το ακούσαμε και αυτό. Ως συνήθως η ΝΔ, έτσι έγινε και στην πρόσφατη οικονομική κρίση, θεωρεί ότι είναι μια φυσική καταστροφή και η πολιτική δεν παίζει ρόλο.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με πόσο κυνισμό φέρνετε στην Βουλή τέτοιες ΠΝΠ που καταπατούν κάθε έννοια δικαίου και οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία. Αναρωτιέται κανείς τι είδους δημοκρατία έχουμε, όταν η έγγραφη συμφωνία γίνεται γραπτή κατανόηση και καταλήγει αποτύπωση σε πρακτικά μιας προφορικής συμφωνίας. Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλει εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ χωρίς τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες και προσλήψεις 15.000 στο στρατό ενώ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουμε ελλείψεις 5000 υγειονομικών και τα σχολεία άνοιξαν με ελλείψεις 20.000 αναπληρωτών.

Προαναγγέλλεται η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων τύπου Πινοσέτ. Η «συνεργασία» της μισής δουλειάς με μισό μισθό και της επιδότησης της ανεργίας βάσει των αναστολών συμβάσεων εργασίας συνεχίζει. Λαθροχειρία σε βάρος των συνταξιούχων, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, διαγράψατε προκλητικά το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών. Τελειώνει η προστασία της πρώτης κατοικίας με το πτωχευτικό νομοσχέδιο. Αλλά ο Πρωθυπουργός μετανιωμένος απολογείται σε εκδότη σε ζωντανή μετάδοση για την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και αναρωτιέμαι για τη δημοκρατία, γιατί συγχρόνως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν λένε τίποτα. Λειτούργησε καλά η λίστα Πέτσα.

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία της κας Πέρκα

TOP