Π. Πέρκα: “Δίκαιοι αγώνες των εκπαιδευτικών απέναντι στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης”

Στέκομαι αλληλέγγυα και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους/στις εκπαιδευτικούς της περιοχής μας που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στα νομοθετικά εκτρώματα της Υπουργού Παιδείας, που εδώ και δυόμισι χρόνια απαξιώνουν  το ένα μετά το άλλο, τη Δημόσια Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της.

Η Δικαιοσύνη επιδεικνύει μία σπάνια εγρήγορση ώστε να εκτελέσει τις εντολές της κ. Κεραμέως για την κήρυξη της αυριανής τους απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής. Παράλληλα, παρατηρείται μια έντονη διασπορά φόβου, απειλών και εκδίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να προχωρήσουν στην τιμωρητική αξιολόγηση, που ουδεμία σχέση έχει με ενδυνάμωση του Δημόσιου Σχολείου και του ρόλου των εκπαιδευτικών, αλλά αντιθέτως, επιδιώκει να κατατάξει τα σχολεία μας σε «καλά» και «κακά».

Αυτό που είχαμε αναδείξει κατά την ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου «Για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη στήριξη  των εκπαιδευτικών» γίνεται ολοένα και φανερότερο, αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί με την εφαρμογή του νόμου να μεταφέρει τις ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιήσει τα δημόσια σχολεία για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες, που εν τέλει, αποτελούν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης. Προχωρά στην απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση της κρατικής χρηματοδότησης και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς-χρηματοδότες. Δημιουργεί συνθήκες σχολείου, το οποίο λειτουργεί και οργανώνεται στη λογική των επιχειρήσεων, με μαθητές και γονείς πελάτες και εκπαιδευτικούς μεταφορείς των τυποποιημένων γνώσεων σε ένα συνεχές εξεταστικό περιβάλλον.

Επειδή λοιπόν το όραμά μας για μια δημόσια, δωρεάν και ενισχυμένη παιδεία που απαντά στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες που οι καιροί επιτάσσουν, δεν ταιριάζει με τα σχέδια της καταστροφικής κυβέρνησης Μητσοτάκη,

Επειδή στο κοινό συμφέρον της κοινωνίας μας, το σχολείο δεν πρέπει να διαχωρίζει τα παιδιά σύμφωνα με τις κοινωνικο-οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς τους και να ενισχύει τις ανισότητες,

Επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται να αξιολογηθούν από τεμπελιά ή ανεπάρκεια, αλλά διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τη δημόσια παιδεία της χώρας μας και υψώνουν ανάχωμα απέναντι στον αυταρχισμό, είναι ηθική μας υποχρέωση να στηρίξουμε τον δίκαιο και ειλικρινή αγώνα τους απέναντι σε μια Υπουργό και μια κυβέρνηση που ξηλώνει ό,τι δημόσιο – ό,τι δίκαιο – ό,τι καθολικό.

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

TOP