Π. Πέρκα και Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΣΥΡΙΖΑ: «Βιώνουμε μια περίοδο “περιβαλλοντικής” βαρβαρότητας»
Η αξιωματική αντιπολίτευση προτάσσει την κλιματική αλλαγή

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πολλαπλασιάζονται. Ταυτόχρονα, η πανδημία του κορωνοϊού, που η εξάπλωσή της αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, κάνει ακόμη πιο επιτακτικό το καθήκον για δράση». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το επετειακό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «βιώνουμε πλέον, στην Ελλάδα και τον κόσμο, μια περίοδο “περιβαλλοντικής” βαρβαρότητας. Μια κατάσταση που επιβάλλει την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής με όρους κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Μια στρατηγική που οριοθετείται από τις κατευθύνσεις για την προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και, κυρίως, από τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις των πολύμορφων κινημάτων, της Αριστεράς και των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που εμπνέονται και συμμαχούν με στόχο να “αλλάξουμε το σύστημα και όχι το κλίμα”».

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι «προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, δήθεν υπέρ των επενδύσεων αλλά στην πραγματικότητα υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων». Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι πως «είναι η ώρα της φύσης», ενώ, τέλος, γίνεται γνωστό πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών, λαμβάνει υπόψη του την κριτική και τις προτάσεις των πολύμορφων κινημάτων και συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα για την προστασία του Περιβάλλοντος».

TOP