Π. Πέρκα: «Η ΝΔ διοργανώνει φιέστα για την παραλαβή 18 μόλις λεωφορείων, ο διαγωνισμός αγνοείται και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν άλλη επιλογή μετακίνησης από το συνωστισμό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»​

Π. Πέρκα: «Η ΝΔ διοργανώνει φιέστα για την παραλαβή 18 μόλις λεωφορείων, ο διαγωνισμός αγνοείται και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν άλλη επιλογή μετακίνησης από το συνωστισμό στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ»

Δήλωση Π. Πέρκα για την παραλαβή 18 μεταχειρισμένων λεωφορείων από τον ΟΑΣΘ

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών έδωσε σήμερα το παρόν στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση 4 από τα 50 λεωφορεία που αγόρασε ο Δήμος για παραχώρηση στον ΟΑΣΘ και άλλων 14 από τα 180 λεωφορεία που μίσθωσε με leasing o Οργανισμός. Κυβέρνηση και Δήμος «πανηγυρίζουν» για την προμήθεια μεταχειρισμένων, πανάκριβων και μάλιστα ακατάλληλων λεωφορείων, τη στιγμή που, αντί για λεωφορεία 10ετίας, η Θεσσαλονίκη θα είχε 350 νέα, φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία – όλα αυτά φυσικά αν η ΝΔ είχε επιλέξει να συνεχίσει το διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-.

Σήμερα όμως ο διαγωνισμός αγνοείται, ένα χρόνο μετά τη ΔΕΘ οι εξαγγελίες του 2019 είναι ακόμα εξαγγελίες και η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα κι αν δεχτούμε τους αισιόδοξους ισχυρισμούς του κ. Κεφαλογιάννη ότι στην πόλη κυκλοφορούν 345 λεωφορεία, τα 125 από αυτά – κατά τον κ. Υφυπουργό πάντα – προέρχονται από την παραχώρηση μεταφορικού έργου με απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τη νέα δημοπράτηση για μίσθωση ακόμα 270 λεωφορείων, καταλαβαίνει κανείς ότι οι «καινοτόμες» κατά τον κ. Καραμανλή ενέργειες της Κυβέρνησης, δεν είναι παρά αποσπασματικές και χωρίς στρατηγική και ουσία κινήσεις, οι οποίες μάλιστα χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθούν, την ώρα που οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνωστίζονται εν μέσω κορωνοϊού στα λεωφορεία, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς, με την επιστροφή έπειτα από τις διακοπές στις καθημερινές δραστηριότητες.

Αναρωτιέμαι, η σημερινή φιέστα θα επαναληφθεί 5-10 φορές μέχρι να ολοκληρωθεί η παραλαβή των λεωφορείων;

 

TOP