Π. Πέρκα: Ενημερώνουμε τον Κ. Καραμανλή ότι μεγάλα έργα επιβλέπονται από διπλωματούχους μηχανικούς του δημοσίου.

Π. Πέρκα: Ενημερώνουμε τον Κ. Καραμανλή ότι μεγάλα έργα επιβλέπονται από διπλωματούχους μηχανικούς του δημοσίου.

Καλό είναι να αποφεύγονται οι ατυχείς δηλώσεις όπως αυτή του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “κανένας δεν επιβλέπει τα έργα από το Δημόσιο.” Για να καταλήξει στη συνέχεια ότι θα ιδιωτικοποιήσει την επίβλεψη των δημοσίων έργων”,τονίζει σε δήλωση της η Πέτη Πέρκα.

Αναλυτικά η απάντηση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα, στις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο II Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης.

Καλό είναι να αποφεύγονται οι ατυχείς δηλώσεις όπως αυτή του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Καραμανλή στο ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης που έγινε στην Λάρισα στις 25-26 Ιανουαρίου 2020, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “κανένας δεν επιβλέπει τα έργα από το Δημόσιο,” για να καταλήξει στη συνέχεια ότι θα ιδιωτικοποιήσει την επίβλεψη των δημοσίων έργων.

Τον ενημερώνουμε ότι πάρα πολλά έργα όπως, μεγάλα τεχνικά, δρόμοι, φράγματα, κτιριακές υποδομές (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια κτήρια, κ.α) αλλά ακόμη και τα Ολυμπιακά έργα ολοκληρώθηκαν με την επίβλεψη των διπλωματούχων μηχανικών του δημοσίου.

Επομένως, εάν θεωρεί ότι αυτά τα έργα είναι άρτια τεχνικά και έχουν αποδοθεί με ασφάλεια στον πολίτη αλλά συγχρόνως έχουν υλοποιηθεί χωρίς επίβλεψη, ποιος ο λόγος να υπάρχει επίβλεψη γενικώς και από ιδιωτική εταιρεία ειδικώς;

Ο μόνος λόγος που βλέπουμε εμείς, είναι να μοιραστούν επιπλέον κονδύλια σε ημέτερους οι οποίοι ασχολούνται με τα δημόσια έργα είτε ως μελετητές είτε ως κατασκευαστές αλλά όχι ως επιβλέποντες… προς ώρας!

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει τελικά, αφού ιδιωτική επίβλεψη σημαίνει μη έλεγχος και δημιουργία άλλων κρίκων συναλλαγής. Είναι γνωστό ότι αυτοί που θα διεκδικήσουν- λόγω εμπειρίας- να κάνουν την επίβλεψη, θα είναι άμεσα εξαρτώμενοι από τις κατασκευαστικές εταιρείες. Θα καταλήξουν να ελέγχουν τον εαυτό τους….

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου) : «Θα έπρεπε να είναι περιττό αλλά μάλλον χρειάζεται να τονίσουμε ότι τα Δημόσια έργα προφανώς εκτελούνται υπό την επίβλεψη Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πιστοποιούν την καλή τους εκτέλεση και τα αποδίδουν για χρήση αναλαμβάνοντας και τις ανάλογες ευθύνες με την υπογραφή τους σε όλα τα στάδια ενός δημοσίου έργου».

TOP