Η Πέτη Πέρκα στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ για το πολυτεχνείο

Δελτίο τύπου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα σχετικά με τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Αταίριαστοι του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.

Στην αρχή της τηλεοπτικής της παρουσίας, παρενέβη δηλώνοντας ότι η πορεία του Πολυτεχνείου έχει συμβολισμούς κατά της χούντας, που όντως εκείνη την εποχή ήταν αμερικανοκίνητη. «Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν να λέει ότι εγώ δεν πάω σε πορείες…το Πολυτεχνείο ήταν ένα πολύ σημαντικό σημείο της νεολαίας μας, που πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της, είχαμε νεκρούς και συλλήψεις, είχαμε αγωνιστές και έχει έναν συμβολισμό». Ακόμη, δήλωσε ότι η ΝΔ τοποθετείται έξω από το ιστορικό σημείο της νεολαίας, αρνούμενη να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.

Ακόμη, σημείωσε πως η γενικευμένη αστυνομοκρατία τρομοκρατεί τους φοιτητές, που παλεύουν για τα δικαιώματά τους όντας η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των διαδηλώσεων, που εναντιώνονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι φυσιολογική αυτή η αντίδραση της νεολαίας όταν βλέπει κολλέγια να έρχονται με ρυθμίσεις και να παίρνουν επαγγελματικά δικαιώματα. «Αυτή η νέα γενιά, που είναι και η ελπίδα του τόπου πρέπει να μην φοβάται να οργανώνεται και να κάνει τις διαδηλώσεις της, της πορείες της – να πηγαίνει στο πανεπιστήμιο της. Αν λοιπόν στο όνομα της ανομίας, που όντως υπάρχει, καταστείλουμε το φοιτητικό κίνημα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη δημοκρατία…».

Επίσης, στο δεύτερο μέρος της παρέμβασής της, απάντησε στο ερώτημα για το αν το Πολυτεχνείο αποτελεί αντικυβερνητική διαδήλωση. «Εξαρτάται από τα συνθήματα και τα πανό που υπάρχουν…και λέω ναι. Επειδή δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική παρέλαση, γίνεται για να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές κατά της χούντας, αλλά πάντα το νεολαιίστικο κίνημα και όλος ο λαός συμμετέχει με τα αιτήματά του κάθε φορά…». Σημείωσε πως με βάση τα νομοθετήματα της παρούσας κυβέρνησης χτυπιούνται εργασιακά δικαιώματα και θέματα παιδείας, είναι λογικό ο κόσμος να διεκδικεί και να διαδηλώνει.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς διαδηλώνουν με τα συνθήματα τους, τα προτάγματα και τις θέσεις τους και με βάση το πολιτικό και κοινωνικό συγκείμενο της περιόδου.

TOP