Η Πέτη Πέρκα στο ΣΚΑΪ 100,3 FM: «Στην τραγωδία της πτώσης του Phantom, η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι μαζί» (ηχητικό)

Η Πέτη Πέρκα στο ΣΚΑΪ 100,3 FM: «Στην τραγωδία της πτώσης του Phantom, η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι μαζί» (ηχητικό)

Η κ. Πέρκα συμφώνησε απόλυτα με το σχολιασμό του κ. Παυλόπουλου ( δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ) σχετικά με τις κηδείες του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, και του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη του μοιραίου Phantom, που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας. Το πολιτικό προσωπικό σε ανώτατο επίπεδο στάθηκε δίπλα στα παλικάρια του ελληνικού στρατού που χαθήκαν, παραμερίζοντας τις προεκλογικές οξύνσεις. Η κ. Πέρκα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εννοείται, σε μια τέτοια τραγωδία, σε μια ζοφερή μέρα για τη χώρα μας, τις ένοπλες δυνάμεις, τις οικογένειες, η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι μαζί. Έχουμε ένα βαρύ πένθος που ισχύει για όλους μας. Δίνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και σεβόμαστε απόλυτα τον τρόπο που θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς τους. Ευχόμαστε να μην έχουμε άλλα τέτοια συμβάντα. Τα νιάτα της πατρίδας μας, για την προστασία της πατρίδας μας να χάνονται με αυτόν τον τρόπο».

Στο σχόλιο του κ. Οικονόμου (δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ) ότι θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει περισσότερο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που είναι στην πρώτη γραμμή, η κ. Πέρκα συμφώνησε και πρόσθεσε «θα έλεγα όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Εδώ και 3,5 χρόνια και ενώ η κυβέρνηση υπογράφει συμβάσεις δις για τα εξοπλιστικά και την άμυνα της χώρας, δεν έχει λάβει καμία σοβαρή μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από τα εξοπλιστικά, το έμψυχο δυναμικό είναι αυτό που πρέπει κυρίως να φροντίζουμε. Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μνημονίων με ασφυκτικές δημοσιονομικές δεσμεύσεις, έφερε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς, όπως η θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου και η κατοχύρωση κεκτημένων δικαιωμάτων των στρατιωτικών.

Σε πολλά θέματα θα μπορούσε να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εύκολα, αν δούμε για παράδειγμα και την τελευταία τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή. Θα πρέπει να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα, με δεδομένη την διαφορετική πολιτική προσέγγιση που έχουμε και βεβαίως να ακούμε πάντα τους ενδιαφερόμενους, τους εκπροσώπους των φορέων τους. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σχεδιάζει μόνη της με κλειστά αυτιά και κλειστές πόρτες».

 

TOP