Η Π. Πέρκα στο ΑΡΤ: «Για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση είναι απολογούμενη, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην αρχή της τοποθέτησής της, σχολίασε τις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού για δήθεν «παράκεντρο» στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις υποκλοπές. «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, δεν είναι δυνατόν να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για «παράκεντρο» στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η κυβέρνηση έχει βουλιάξει στον βούρκο.

Η ΝΔ δεν μπορεί πια να κοροϊδέψει τον κόσμο. Όταν ο Πρωθυπουργός, επί τη αναλήψει της διακυβέρνησης και με την ίδρυση του Επιτελικού Κράτους, ως πρώτη κίνηση πήρε την ΕΥΠ στο Μαξίμου, αυτομάτως πήρε και την πολιτική αρμοδιότητα της ΕΥΠ και άρα την πολιτική ευθύνη, ενώ ταυτόχρονα ο ανηψιός του, ο κ. Δημητριάδης, ήταν εκείνος που ασχολείτο με την ΕΥΠ. Έπειτα, έφερε τροπολογία, άλλαξε μέχρι και το Νόμο για να διορίσει τον «κολλητό» του Διοικητή της ΕΥΠ, αφού ο κ. Κοντολέων δεν είχε πτυχίο, δε διέθετε δηλαδή τα τυπικά προσόντα για τη θέση. Παράλληλα, έφερε και νέα τροπολογία, για την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αυτή τη φορά, με την οποία απαγορευόταν η ενημέρωση σε όσους είχε γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους, έτσι ο κ. Κουκάκης δεν μπόρεσε να ενημερωθεί για το λόγο για τον οποίο παρακολουθείται.

Πλέον υπάρχει η παραδοχή ότι ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Κουκάκης παρακολουθούνταν ταυτόχρονα και από την ΕΥΠ – τη νόμιμη επισύνδεση – και από το κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Από εκεί και πέρα έχουμε μια «χιονοστιβάδα» δημοσιευμάτων, όχι μόνο από τα φιλοσυριζαϊκά μέσα, μιλάμε για το ΒΗΜΑ, για τα ΝΕΑ, για την Καθημερινή, όπου ήδη από το καλοκαίρι είχε γράψει για 7-8 πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται.

Σε όλο αυτό το τοπίο πια δεν έχει μείνει έστω ένα περιθώριο να σκεφτούμε «μήπως ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε»; Πώς γίνεται να μην ξέρει τι συμβαίνει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ; Γι’ αυτό τώρα προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν και ψάχνουν για «κέντρα», διότι αυτή η κυβέρνηση γενικότερα, δύο πράγματα κάνει πάντα. Πάντα για όλα φταίει κάποιος εξωγενής παράγοντας. Είτε είναι ο πόλεμος, σε ότι αφορά στην ακρίβεια, παρ’ όλο που σωρεύουν υπερκέρδη οι καθετοποιημένοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Είτε κάποιος τους επιβουλεύεται, είτε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πάντα ο Πρωθυπουργός ούτε ξέρει, ούτε φταίει. Τα πράγματα όμως είναι πολύ σοβαρά για τη δημοκρατία κι αυτό δεν το λέει ο μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλη η αντιπολίτευση και ο Διεθνής Τύπος».

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο Πρωθυπουργός ανέφερε αρχικά ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε το σύστημα παρακολουθήσεων PEGASUS, αλλά και ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019, ο Ποινικός Κώδικας έγινε πιο ελαστικός σε ό,τι αφορά την εμπορία παράνομων λογισμικών για παρακολουθήσεις, η κα Πέρκα τόνισε: «Ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής, αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι παράνομα. Μάλιστα ο κ. Καλογήρου, σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που τα απαγορεύουν».

Πιθανόν αυτά τα κακόβουλα λογισμικά να υπάρχουν, η ερευνητική δημοσιογραφία έχει κάποια στοιχεία, τα οποία και καταθέτει. Το θέμα είναι όμως η δικαιοσύνη, που θα έπρεπε ήδη να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, να γίνει περαιτέρω έρευνα, αντί να ψάχνει ο κ. Ντογιάκος το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία από την ΕΥΠ.

Και να σημειώσω και το εξής: Έστω να δεχτούμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε – βέβαια αυτό δείχνει μια απίστευτη ανικανότητα. Από το καλοκαίρι που γνωρίζει όμως, σε ποιες ενέργειες προέβη; Την εταιρία Intellexa την έψαξε κανείς; Ήρθε η PEGA, η αρμόδια ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ενημερωθεί για τις υποκλοπές και η κυβέρνηση επικαλείται το απόρρητο. Υπάρχει απόρρητο ενώπιον της Βουλής και της Ευρωβουλής; Είναι η ΕΥΠ ένα εξωθεσμικό κέντρο που δεν ελέγχεται από πουθενά; Τόλμησε η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κα Βλάχου, να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν εκείνη πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα. Το λέω αυτό, επειδή η ΝΔ μιλάει και για δεύτερο εισαγγελέα. Και τρεις να βάλουν, αν είναι ίδιοι, η κατάσταση δε σώζεται».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο ο φιλοκυβερνητικός τύπος, ενώ τόσο καιρό στήριζε την κυβέρνηση, ξαφνικά έρχεται απέναντι. «Η κυβέρνηση είναι αυτή που κρύβεται και είναι απολογούμενη, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πλήγμα για τη δημοκρατία μας και φυσικά αφορούν τον κόσμο, αφού έχουν να κάνουν και με την επιβίωσή του, με την ακρίβεια, αλλά και με το πώς θα μοιραστούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Γιατί όταν δεν έχεις δημοκρατία, δεν έχεις και διαφανείς διαδικασίες στο μοίρασμα του πλούτου, κάτι που επηρεάζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

TOP