Η Π. Πέρκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: “Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε στα βόρεια σύνορά μας τουρκικά αεροπλάνα να επιτηρούν το FIR της γείτονος” (video)

Π. Πέρκα: Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε στα βόρεια σύνορά μας τουρκικά αεροπλάνα να επιτηρούν το FIR της γείτονος – βίντεο

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Στην έναρξη της τηλεοπτικής της παρουσίας, σχολίασε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και τα μείζονα εθνικά θέματα που είναι στο προσκήνιο:

• Η ευθύνη της κυβέρνησης αφορά στην κριτική που ασκούμε εδώ και ένα χρόνο σε σχέση με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Θα πρέπει να είναι πιο ενεργητική, να έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας που κάποια στιγμή είχαν κλείσει με την Τουρκία αλλά κυρίως θα πρέπει να προχωρά με εθνική συνεννόηση όταν έχει απέναντί της μια τόσο νευρική γείτονα χώρα, που συνεχώς κλιμακώνει και αναβαθμίζει την προκλητικότητά της.

• Είναι απαράδεκτο να μην συγκαλείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, να μην δημιουργείται ένα όργανο που να συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση, διότι όλο τον ελληνικό λαό ανησυχεί αυτή η κατάσταση.

• Ζητούμε εθνική συνεννόηση όχι μόνο στο επίπεδο του θυμικού αλλά σε μια πολιτική, μια στρατηγική, έναν οδικό χάρτη. Να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να στήσουν ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι στα εθνικά θέματα προχωρά με μία σοβαρή αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα στην πανδημία, για την συμφωνία με την Ιταλία – σε αντίθεση με τη ΝΔ και την στάση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την κριτική και συλλαλητήρια απέναντι σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

• Τα ελληνοτουρκικά έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική της χώρας και είναι κρίσιμα και σοβαρά. Όλα αυτά όμως θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε στα βόρεια σύνορά μας τουρκικά αεροπλάνα να επιτηρούν το FIR της γείτονος.

• Οι κυρώσεις απέναντι στη Τουρκία είχαν εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ φοβούμενη το προσφυγικό-μεταναστευτικό τήρησε μια εντελώς αμυντική τακτική απέναντι στην Τουρκία κι αυτό έδωσε έναν αέρα στον Ερντογάν. Η Ε.Ε. είχε συμφωνήσει για τις κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν τηρεί τις συμφωνίες. Η ΝΔ έπρεπε να επιμείνει.

Σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στην πανδημία του κορονοϊού και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον τουρισμό, σχολίασε:

• Τα πανηγύρια έχουν αντιστοίχιση με την κοινωνία. Η διαχείριση όμως της κυβέρνησης και ο σχεδιασμός τους σε σχέση με τον τουρισμό, το άνοιγμα των συνόρων και τον έλεγχο στις πύλες εισόδων είναι τραγελαφικός. Παρατηρούμε ένα αλαλούμ και πολύ σωστά το χαρακτήρισε ο Πρόεδρός μας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για τα πανηγύρια.

• Εμείς έχουμε κάνει πρόταση ότι πρέπει να γίνονται τεστ σε όλες τις εισόδους της χώρας. Χρειάζεται σοβαρότητα σε όλους τους χειρισμούς για την υποδοχή του τουρισμού.

• Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκες. Μία είναι υποχρεωτική – μία δεν είναι. Αυτά παραπέμπουν σε πανηγύρι.

• Μείναμε όλοι και στήριξε όλη η αντιπολίτευση το «Μένουμε Σπίτι». Δυστυχώς όμως δεν βλέπουμε την αντίστοιχη σοβαρότητα από πλευράς κυβέρνησης, γιατί δεν έχουμε προσεκτικά βήματα σε σχέση με τον τουρισμό. Ο τουρισμός βλάπτεται με μία κατάσταση αλαλούμ.

TOP