«Η κυβέρνηση λειτουργεί με τη μέθοδο ‘βλέποντας και κάνοντας’ χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός» (video)

Π. Πέρκα: «Η κυβέρνηση λειτουργεί με τη μέθοδο ‘βλέποντας και κάνοντας’ χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός» (video)
Τηλεοπτική παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΦλώρινας Π. Πέρκα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας:

• Το ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση οτιδήποτε κάνει το κάνει με τη λογική του ‘βλέποντας και κάνοντας’ χωρίς να υπάρχει ένας σχεδιασμός.

• Το ίδιο κάνει και στο θέμα της νέας σχολικής χρονιάς. Πέρασε ένα καλοκαίρι δίχως να εκμεταλλευτεί το χρόνο και να προετοιμαστεί για το αναμενόμενο 2ο κύμα.

• Βλέπουμε πως αντιδρούν οι υπόλοιπες χώρες που προσαρμόζουν κατάλληλα τις σχολικές αίθουσες, προσλαμβάνουν παραπάνω εκπαιδευτικούς -μόνιμους και αναπληρωτές, έτσι ώστε να ετοιμαστεί μια σωστή επάνοδος στη νέα σχολική χρονιά.

• Υπάρχουν επικλήσεις των επιστημόνων αλλά είτε δεν τους ακούν είτε κάποιοι επιστήμονες δυστυχώς προσαρμόζουν τις θέσεις τους στις επιταγές της κυβέρνησης κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει ο πολίτης την εμπιστοσύνη του.

• Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ο ελληνικός λαός και σύσσωμη η αντιπολίτευση παρέμεινε σπίτι και έδωσε τον χρόνο για να προετοιμαστεί το εθνικό σύστημα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο – οργανωμένα- θα έπρεπε να προετοιμαστεί το άνοιγμα του τουρισμού αλλά και των σχολείων. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

• Εφαρμόστηκαν διαφορετικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου στη χώρα. Για παράδειγμα άλλα πρωτόκολλα στην Κακαβιά και κανένα πρωτόκολλο στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για είσοδο από την Αλβανία.

• Γενικώς, άνοιξε ο τουρισμός χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό. Με μεγάλο συνωστισμό σε όλα τα μεταφορικά μέσα.

• Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και στην πρώτη φάση της πανδημίας όπου χαιρόταν μόνη της ισχυριζόμενη ότι είναι η καλύτερη και γλίτωσε την χώρα οδηγώντας τη στην κανονικότητα. Δεν είναι απλό πράγμα η πανδημία γιατί δυστυχώς όσο ο ιός είναι παρών καμία χώρα δεν δικαιούται να λέει ότι πάει μια χαρά.

• Η χώρα μας πήγε καλά στη πρώτη φάση για δύο λόγους: ο ένας ήταν ότι δεν υποδέχτηκε πρώτη τον ιό και είχε το παράδειγμα της Ιταλίας και ο δεύτερος ήταν ότι κάθισε ο ελληνικός λαός στο σπίτι του. Πήγαμε καλά γιατί κάτσαμε σπίτι μας, ο ιός όμως είναι εκεί και η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έκανε την απαιτούμενη προετοιμασία.

• Ο χρόνος θα δείξει, τι πρόκειται να συμβεί μετά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού και σε κάθε περίπτωση μια σοβαρή χώρα παίρνει τα μέτρα της για να προστατευτεί για κάτι που περιμένει.

• Τώρα λέμε έστω και αν είναι αργά, να μην μείνουμε μόνο στο να δίνουμε συγχαρητήρια στους εαυτούς μας, αλλά να θωρακίσουμε τη χώρα απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο και συγχρόνως να στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, οι οποίες ρημάχτηκαν και ο κόσμος ήδη υποφέρει.

TOP