H Π. Πέρκα στους ‘Αταίριαστους’ του ΣΚΑΪ: «Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποδεικνύει την εξαχρείωση των θεσμών και τη δημοκρατική εκτροπή που μας θυμίζει ‘σκοτεινές’ εποχές” (video)

Η Πέτη Πέρκα μίλησε στην εκπομπή ‘Αταίριαστοι’ του ΣΚΑΪ για τα θέματα της επικαιρότητας. Σε σχέση με την υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και την κατάθεση μάρτυρα, η οποία αφήνει υπόνοιες για χρηματισμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Καλογρίτσα, η κα Πέρκα ήταν κατηγορηματική. «Θα χαρακτήριζα τη συγκεκριμένη μάρτυρα ‘ψευδομάρτυρα’, αλλά δεν θέλω να πω κάτι ακόμα. Άλλωστε η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δικαστικό δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, εννοείται πως κανένα στέλεχος και κανένας Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα. Είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για κάτι τέτοιο, παρά τις τόσες κατηγορίες κατά καιρούς και παρ’ όλες τις σκευωρίες, κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε φτάσει να κατηγορήσει κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ για παράνομο πλουτισμό.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει για τη ΝΔ, που ήδη μετράμε τις περιπτώσεις Πάτση, Χειμάρα, Μαραβέγια κτλ. Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής φάνηκε καθαρά ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε αγαστές σχέσεις με την παρούσα κυβέρνηση. Και δυστυχώς, ίσως κάποια στιγμή φτάσουμε σε σημείο να υποψιαζόμαστε την κυβέρνηση της ΝΔ για όλα, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων. Και μιλάω για τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, η οποία έχει απέναντι 16 κορυφαίους Συνταγματολόγους από όλο το πολιτικό φάσμα και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και θα έλεγα όλον το νομικό κόσμο».

Στις ενστάσεις του κ. Κυρανάκη σε ότι αφορά στην ερμηνεία του άρθρου 19 παρ. 2 του Συντάγματος, απάντησε: «Εμπιστεύομαι τις συλλογικές αποφάσεις και την νομική κρίση κορυφαίων επιστημόνων. Μήπως κ. Κυρανάκη θεωρείτε ότι είστε ο φωστήρας της νομικής επιστήμης;

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει και κάτι πολύ σοβαρό αποκρύπτεται. Αυτές τις μέρες ζούμε τραγικά πράγματα, αυτή η εξαχρείωση των θεσμών και η δημοκρατική εκτροπή μας θυμίζουν ‘σκοτεινές’ εποχές. Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας για τον κόσμο».

Στη συνέχεια και για το ίδιο θέμα, η βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,υπενθύμισε τη μεταφορά της ΕΥΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αμέσως μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ, την τροπολογία για να μπορέσει ο κ. Μητσοτάκης να τοποθετήσει τον ‘εκλεκτό’ του, κ. Κοντολέοντα, διοικητή κι ενώ δεν διέθετε πτυχίο και την τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να δίνει πληροφορίες στους παρακολουθούμενους που το επιθυμούν.

«Όλα αυτά είναι απίστευτα πράγματα. Από κει και πέρα και από τη στιγμή που ξεκίνησε η ιστορία με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη, υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια συγκάλυψης, με την κυβέρνηση να επικαλείται συνεχώς το απόρρητο – είχαμε και την περίπτωση της κας Βλάχου, η οποία μάλλον θεωρεί ότι είναι ανέλεγκτη. Έχουμε δηλαδή μια αλληλουχία γεγονότων που αποδεικνύουν και στον πιο ‘αθώο’ πολίτη ότι εδώ κάτι συμβαίνει, με τελευταία τη γνωμοδότηση που έκανε ο κ. Ντογιάκος – ως μη όφειλε – και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος».

TOP