Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δυτ. Μακεδονίας για την αδικαιολόγητη εξαίρεση της Δυτικής Μακεδονίας από το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας,  Ο.ΤελιγιορίδουΚ. Βέττα  και  Θ. Πέρκα  προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, για την εξαίρεση της Δυτικής Μακεδονίας από το «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) της χώρας με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανεργους μεγαλύτερων ηλικιών».

Σε μια Περιφέρεια με ποσοστά ρεκόρ στην ανεργία, με την πανδημία να δείχνει το σκληρότερο πρόσωπο της και με τις συνέπειες της βίαιης απολίνωσης, η Κυβέρνηση προκλητικά αγνοεί την επιτακτική ανάγκη στήριξης της ΠΔΜ, δημιουργώντας τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των πολιτών της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή θέση στην περιοχή που βρίσκονται οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της περιοχής.

Δείτε εδώ το κείμενο της ερώτησης:  https://bit.ly/3wgfvbr

TOP