Δήλωση της Π. Πέρκα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών

Χαιρετίζω τη χαρμόσυνη είδηση ​​της εναρκτήριας Υπουργικής Συνάντησης για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών.

Πρόκειται για τη Συμφωνία που υπογράφηκε το 2010 (Μπιρμπίλη-Mediu-Jakupi-Dimas), κυρώθηκε με το Ν. 4453/2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε σε ισχύ το 2019 και αναμένει έκτοτε την εφαρμογή της από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση και να υλοποιηθούν προγράμματα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, την προστασία για τη βιοποικιλότητα. και τη λήψη μέτρων για την κλιματική κρίση στην περιοχή.

Δεν είναι αργά λοιπόν να ομονοήσουμε όλες οι πλευρές, οι όμορες χώρες με τους τοπικούς φορείς -αφήνοντας στην άκρη τις αντίθετες ιδεοληψίες- και να προωθήσουμε εκείνες τις ενέργειες και τις πολιτικές που θα οδηγήσουν την Πρέσπα εκεί που πραγματικά αξίζει: το διασυνοριακό στολίδι της μοναδικής βιοποικιλότητας.

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

TOP