Απάντηση Πέτσα σε ερώτηση της Π. Πέρκα με θέμα: συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ

Απάντηση του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Στ. Πέτσα σε ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, κας Π. Πέρκα με θέμα: συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ

Η βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα κατέθεσε ερώτηση στις 12.2.2020 προς τους αρμόδιους Υπουργούς με θέμα: «συρρίκνωση 19 Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ».

Η κα Πέρκα ρωτούσε τους Υπουργούς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου της Κυβέρνησης: «1) Ποιο είναι το μέλλον των Περιφερειακών σταθμών βάσει του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ; 2) Είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης να κλείσει τον Περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ Φλώρινας;»

Με αφορμή την ανωτέρω ερώτηση της Π. Πέρκα, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ δεν προτίθεται να προβεί σε κλείσιμο οιουδήποτε περιφερειακού σταθμού. Κατά συνέπεια, δεν θα απωλεσθούν θέσεις εργασίας σε αυτούς. Αυτό αφορά και την περίπτωση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ που λειτουργούν εντός πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (και ειδικά τους περιφερειακούς σταθμούς Φλώρινας και Κοζάνης).

Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι:

“Σε απάντηση της υπ’ αρ. 3952/12.02.2020 ερώτησης που κατατέθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κας Π. Πέρκα και σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 173/20.02.2020 έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ Α.Ε., σύμφωνα και με τις προτάσεις της εταιρίας GrantThornton, στην οποία είχε ανατεθεί η εκπόνηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδίου, είναι στο στάδιο διαβούλευσης του επικαιροποιημένου οργανογράμματος της με τους ενδιαφερόμενους, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των δομών της, προκειμένου να επιτυγχάνεται η βέλτιστη λειτουργία αυτών.

Όσον αφορά στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ Α.Ρ., επιδίωξη και κύριο μέλημα της εταιρίας είναι ο εμπλουτισμός του έργου εκάστου εξ αυτών. Στις Περιφέρειες όπου λειτουργούν παραπάνω από ένας περιφερειακοί σταθμοί , θα επιδιωχθεί η μεταξύ τους δικτύωση ώστε το πρόγραμμα εκάστου εξ αυτών να μεταδίδεται σε όλη την περιφέρεια και όχι μόνο εντός των ορίων της συγκεκριμένης πόλης όπου λειτουργούν Ως εκ τούτου, το ειδησεογραφικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό προϊόν που απολαμβάνουν ήδη οι τοπικές κοινωνίες θα αναβαθμισθεί, προς ωφέλεια των ακροατών.

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας επικαιροποίησης του οργανογράμματος, επισημαίνεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ δεν προτίθεται να προβεί σε κλείσιμο οιουδήποτε περιφερειακού σταθμού. Κατά συνέπεια, δεν θα απωλεσθούν θέσεις εργασίας σε αυτούς.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα αφορούν, χωρίς οιαδήποτε εξαίρεση, και την περίπτωση των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ ΑΕ που λειτουργούν εντός πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (και ειδικά τους περιφερειακούς σταθμούς Φλώρινας και Κοζάνης).

TOP