Απάντηση της Π. Πέρκα σε δημοσίευμα του “Πρωινού Λόγου”

Απάντηση της Π. Πέρκα σε δημοσίευμα του “Πρωινού Λόγου”

Αγαπητή κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου,

Δεν γνωριζόμαστε, ίσως θα είχε κάποιο ενδιαφέρον… ώστε να καταλάβω, εάν πρόκειται για παρερμηνεία ή για δημοσιογραφική λαθροχειρία, το γεγονός της αλλαγής του τίτλου της δήλωσης μου «Η εφοδιαστική αλυσίδα κρίσιμος παράγοντας για τον εφοδιασμό τροφίμων και φαρμάκων στην περίοδο της πανδημίας COVID 19» (δείτε εδώ).

Ο τίτλος που επιλέξατε «Ορατός ο κίνδυνος ακόμα και ελλείψεων στην αγορά», είναι φανερό ότι ήταν απόσπασμα από δήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γι’ αυτό είναι εντός εισαγωγικών. Και βεβαίως δεν αποδίδει σε καμία περίπτωση το πνεύμα και το περιεχόμενο της δήλωσής μου. Δηλαδή, από ένα κείμενο με αναφορά σε κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιλέξατε να βάλετε τίτλο κάτω από την φωτογραφία μου (άρα το λέω εγώ) ένα απόσπασμα που ήταν μέσα σε εισαγωγικά και επομένως αφορούσε μεταφορά δήλωσης τρίτου.

Σε περίπτωση όμως που δεν έγινε κατανοητό, γιατί θέλω να πιστεύω ότι περί αυτού πρόκειται, αναφέρομαι στην τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πράσινες λωρίδες διέλευσης των συνόρων κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (TEN-T) και στη λήψη ενισχυμένων μέτρων υγιεινής και επιχειρησιακών μέτρων στους αερολιμένες, τους λιμένες, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλους κόμβους χερσαίων μεταφορών για την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών. Στη συνέχεια, ανέδειξα τα προβλήματα των επαγγελματιών οδηγών λόγω της πανδημίας COVID19 σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς μεταφορών και σχετικής δήλωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση, προτρέπω την κυβέρνηση να προβεί στην εφαρμογή του συνόλου των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην άμεση και επίσημη ενημέρωση προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδοσία της αγοράς, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος ακόμα και ελλείψεων στην αγορά. Αλλά ακόμα και η δήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που μεταφέρω, απέχει πολύ από το να σπείρει τον πανικό ή ακόμα καλύτερα, να μεταφέρει την υποχρέωση της κυβέρνησης για λήψη μέτρων στους πολίτες. Πιστεύω ότι κάθε υπεύθυνος φορέας, κάθε πολιτικός, κάθε μέλος της αυτοδιοίκησης και κάθε πολίτης οφείλει να επισημαίνει, τεκμηριώνει, προτρέπει σε καλές πρακτικές την πολιτεία ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως δυσκολίες που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπισθούν εκ των υστέρων.

Τουτέστιν, είναι άλλο πράγμα η συμβολή και προτροπή για ανάληψη μέτρων από την πολιτεία ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση εν μέσω και λόγω της πανδημίας και άλλο να πανικοβάλλουμε τους πολίτες. Θέλω εν ολίγοις να πω ότι εάν ο Περιφερειάρχης, κ. Κασαπίδης έχει τέτοιους φόβους (θεμιτό), οφείλει εκ του θεσμικού του ρόλου να απευθυνθεί άμεσα στη κυβέρνηση με συγκεκριμένες ή έστω γενικές προτάσεις για την έγκαιρη λήψη μέτρων και όχι να τρομοκρατεί τους πολίτες με ενδεχόμενη πείνα και άρα «μαρούλια και κοτούλες».

Υ.Γ.: Εμμένοντας στην άποψή μου ότι πρόκειται για παρερμηνεία της δήλωσής μου και όχι ηθελημένης παραποίησης, αναμένω, τηρώντας τη δεοντολογία, τη δημοσίευση του παρόντος στο μέσο σας.

Με εκτίμηση,
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

TOP