Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και της Βουλευτή Π. Πέρκα για τα 76 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

Σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία σηματοδότησε την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, αφήνοντας όμως πίσω της εκατομμύρια θυμάτων στα πεδία των μαχών και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτόν τον πόλεμο ο ελληνικός λαός έδωσε το ηρωικό παρόν του συμμετέχοντας στην αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, στην πρωτοπορία της οποίας βρέθηκαν το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ και ο ΕΛΑΣ, όπου με τη δράση τους διαδραμάτισαν τον απολύτως καθοριστικό ρόλο ενάντια στους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους.

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά στην Ελλάδα καταδικάστηκε η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή για τη δράση της, ενώ σύγχρονες εκφάνσεις του ναζισμού και του φασισμού εμφανίζονται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δείχνοντας το πόσο αναγκαία είναι η επαγρύπνηση.

Σε μια εποχή που η πανδημία έχει ανατρέψει μέσα σε ελάχιστο χρόνο τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε η ανάγκη για επαγρύπνηση έχει πολλαπλάσια σημασία. Στα νέα προβλήματα θα πρέπει έχουμε προοδευτικές προτάσεις για την επίλυσή τους, που θα καλύπτουν το κενό με αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Η Βουλευτής Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

TOP